kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ali Kırca kendini kurtardı
AKUT 2. Başkanı Feridun Çelikmen, Ali Kırca'nın yardıma gelen işçileri bilinçli yönlendirerek kendini kurtardığını söyledi

Bursa Uludağ'da, "Geleceğin Yıldızları" kampında çocuklara ilk yardım dersi veren AKUT 2. Başkanı Dr. Feridun Çelikmen, bilinçsiz ilkyardımın birçok ünlünün ölümüne ya da yaralanmasına neden olduğunu söyledi. Çelikmen, "Örneğin Kemal Sunal uçakta yapılacak bir kalp masajıyla kurtulabilirdi. Aydın Menderes doğru bir ilkyardımla bugün koşuyor olabilirdi" dedi.

Çelikmen, geçtiğimiz günlerde geçirdiği asansör kazasından yaralı olarak kurtulan Ali Kırca'nın ise bilinçli ilkyardımın en güzel örneği olduğunu kaydetti. İlk yardım müdahalelerinin bazen tam bir faciaya dönüşebileceğini ifade eden Çelikmen bunlara ilişkin çarpıcı örnekler verirken, "Aydın Menderes tam bir ilk yardım faciası yaşamıştır. Eğer doğru yönetemlerle ilk yardım yapılsaydı Sayın Menderes bugün tekerlekli sandalyeye mahkum olmak yerine koşuyor olacaktı" dedi.

Ali Kırca'nın bilinçli kazazede olduğunu vurgulayan Feridun Çelikmen, "Sayın Kırca'yı 2 gün önce ziyaret ettim. Olay sırasında kendisini kurtarmak için gelen inşaat işçilerini son derece bilinçli yönlendirmiş. Temkinli davranmalarını sağlayarak ve doğru bilgiler aktararak sağlıklı bir kurtarmanın gerçekleşmesinde büyük payı var" dedi.

Gülkan KESKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır