kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rekor için özel diyet
Önceki gün Bodrum'da 100 metrede rekora dalan Yasemin Dalkılıç'a, antrenörü Rudi Casteirona özel bir diyet uyguladı

Önceki gün Bodrum'da 100 metreye dalarak dünya rekorkmeni olan Yasemin Dalkılıç'ın rekortmen olması sanıldığı gibi hiç de kolay olmadı. Deyiş yerindeyse genç dalgıç, bu rekor için "deliler" gibi çalıştı. Bir taraftan koştu, diğer taraftan yüzdü. Kimi zaman ise çalışma yaptığı otelin havuzunun dibinde oturarak nefes antremanı yaptı. Dalkılıç'ın iki yıldır gerçekleştirdiği dalışlarda tercih ettiği Bodrum Yalıçiftlik İber Otel'in Genel Müdürü Erdoğan Turan, Yasemin'in rekora ulaşmasında uyguladığı sıkı diyetin de önemli etkisi olduğunun altını çiziyor.

SIKI DİYET
Aynı zamanda profesyonel bir dalgıç olan Turan, Yasemin'in 50 kilogram civarında olan ağırlığını sürekli koruduğunu belirterek, "Beslenmesine antrenörü Bay Rudi son derece dikkat ederdi. Spor yaptığı için bol karbonhidrat ve vitamin içerikli salata ile sebzeden yapılan yemekler yer, yağsız yemekleri tercih eder. Vücudun ihtiyacı olan kırmızı et de yediği oluyordu ama bunu yok denilecek kadar az tercih etti."

Erdoğan Turan, yaklaşık 16 yıldır dalma sporu ile ilgilendiğini belirten Yasemin'in rekor öncesi son derece sakin ve soğukkanlı bir sporcu olduğunu vurguladı. Turan, "Bir dalgıç olarak ölüme meydan okuyordu" değerlendirmesinde bulundu.

HAZIRLIK AŞAMASI
"Hergün saat 06.00'da kalkıyordu. Hafif bir koşu, yüzme ve ağırlık antremanının ardından saat 07.00-07.30 arasında kahvaltı yapıyordu. 08.30'da kıyıdan bin 500 metre kare uzakta bulunan dalış yapacağı yere gidiyordu. Saat 12.00'ye kadar teknede su ve dalış antremanlarını yapıyorlardı. Saat 13.00'te otele gelip 17.00'ye kadar dinleniyordu. Saat 17.00 ile 18.30 arasında otelin havuzunda yüzme ve nefes antremanları yapıyorlardı. 19.30'da toplanıp o gün yaptıkları antremanları değerlendiriyorlardı. Saat 20.30'da akşam yemeğinin ardından dinlenmeye çekiliyorlardı. Rekorun sabahında da aynı şeyi yaptı.

Tebernüş RİREÇCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır