kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hurafe savaşı
Diyanet müftülüklere Türkiye çapında tarama yaptırdı. Ankara'ya yüzlerce hurafeden oluşan listeler yağdı

Hurafelere karşı Kur'an'ın ışığında hazırlanacak cevaplar kitap haline getirilerek müftülüklere gönderilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı bütün il ve ilçe müftülüklerine talimat vererek "İslam'a uymayan bidat (yanlış inanış) ve hurafelerin tesbit edilmesi"ni istedi. Müftülükler, Türkiye genelinde tarama yaptı ve sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdi.

Hurafe ve yanlış inanışlar için her ilin müftülüklerinden gelen yüzlerce hurafeden oluşan listeyi ilk kez SABAH aracılığıyla kamuoyuna duyuran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, bu liste üzerinde çalışmaların başladığını söyledi.

Yılmaz şu bilgileri verdi:

BİR BİR İNCELENECEK
"Hurafeler il il tasnif ediliyor. Her ilde yaygın hurafeler ve batıl inançlar çıkarıldı. Bunların nereden kaynaklandığı, hangi milletten, hangi inançtan bize sıçradığı üzerinde ilmi bir şekilde durulacak. Ve Kur'an ışığında bunlara aydınlatıcı cevaplar hazırlayacağız. Cevapları bir kitapta toplayacağız ve o kitabı bütün il ve ilçe müftülüklerine göndereceğiz. Müftülükler kitaba göre, halkı aydınlatacak. Halk batıl inançlardan ve hurafelerden kurtarılacak.

Bu inançlardan bir kısmı İslam'ın özüne ve ruhuna ters düşmektedir. Batıl inançlar tevhid (birlik) inancını tehlikeye düşürecek boyut kazanmıştır. Bunları temizlemek ve halkımızı aydınlatmak bizim görevimizdir."

FALCILARA TEPKİ
Mehmet Nuri Yılmaz, medyumluk, kahve ve yıldız falının çok yaygın olduğuna dikkat çekerek "Bu kişilerin sözlerine inanmak, İslam inancıyla bağdaşmaz. Fakat, ne yazık ki, bugün falcılar televizyonlara kadar taşınmış durumda" dedi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır