kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

POAŞ'ta imza günü
POAŞ'IN yüzde 51 hissesinin İş Bankası ve Doğan Holding'e geçişini sağlayacak imzalar bugün atılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ihale sonucunda, 1 milyar 260 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren İş Bankası-Doğan Holding Ortak Girişim Grubu ile Özelleştirme İdaresi arasında bugün satış sözleşmesi ve devir teslim töreni yapılacak. Alıcı grup ihale tutarının tamamı olan 1 milyar 260 milyon doları bugün peşin olarak yatıracak.

Deutsche Telecom Voicestream'e 53 milyar $ önerdi
Almanya'nın telekomünikasyon devi Deutsche Telekom'un ABD telsiz telefon şirketi Voicestream Wireless şirketini 53 milyar dolar veya hisse başına 205.60 dolar karşılığında satın alma görümeleri yaptığı bildirildi.

İsminin açıklanması istemeyen bir kaynak, şirketlerin ciddi görüşmeler yaptığını ancak nihai anlaşmaya henüz ulaşılmadığını ve görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini belirtti. Kaynak ayrıca şirketlerin anlaşmasının günler alabileceğini de sözlerine ekledi.

Gordon: En iyi yatırım bankası olacağız
Finansinvest'in görevine yeni başlayan Genel Müdürü Didem Gordon, içine girilen düşük enflasyonlu ortamda, yatırım danışmanlığının öneminin çok daha fazla olacağını söyledi. Gordon, "Biz, güçlü araştırmamız ve altyapımızla, bu dönemde yatırımları yönlendiren, yatırımcıların tercih ettiği kurum olmayı hedefliyoruz" dedi. Şirketin yeni dönem stratejilerini anlatan Gordon, uzun dönemde Türkiye'nin en iyi yatırım bankası olmayı hedeflediklerini ifade etti.

TEB'den ücretsiz 'Telepatiwap' hizmeti
Telepati'nin faaliyetlerini değerlendiren TEB Genel Müdürü, "Telepatiwap, SMS ve uzun vadeli, değişken faizli konut kredisi gibi Telepati üyelerinin hayatını kolaylaştıracak hizmetlerimiz devam edecek" dedi. Genel Müdür Akbaygil, bireysel bankacılık çözümlerini kapsayan Telepati'nin Telepatiwap hizmetiyle üyelerin yatırım işlemleri, fatura işlemleri, tüketici kredisi alımı, döviz ve kredi kartı bilgisi sorma hizmeti sunduğunu söyledi.

Türkiye Mobius'un 3. gözdesi
TEMPLETON fonlarının sahibi Mark Mobius, Türkiye'nin istikrar programı ve özelleştirme tasarıları sonucunda oluşan güven ortamının Türkiye'ye yatırım için uygun ortam sağladığını belirtti. Reuters'da yayınlanan habere göre Türkiye'nin Templeton Emerging Markets Fonu içindeki payı 4.98'den 8.09 çıktı. Böylece diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'nin ağırlığı 3. sıraya yükseldi. Doğu Avrupa ve Türkiye'deki yatırımlarına ağırlığını artıran fon, bunlara Hırvatistan ve Tayvan'ı da ekledi. Templeton buna karşılık Brezilya, Meksika, Güney Afrika ve Arjantin'deki varlıklarını azalttı. Böylece 1.1 milyar dolar büyüklüğüne ulaşan fon içindeki payı yüzde 4.98'den 8.09'a çıkan Türkiye tüm portföyde en büyük üçüncü yatırım yeri olmayı başardı. Mobius bu değişimi yapısal reformlara hız veren hükümet programına, özelleştirmedeki gelişmeleri ve telekomünikasyon sektörünü özelleştirme tasarılarının olumlu gidişine bakarak aldıklarını belirtti. Sektör bazında bakıldığında fonun yatırımlarını, finans ve servis sektöründen enerji ve tüketici malları üreten şirketlere kaydırıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır