kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Amerikalı GAP'in başkanı Yeşim Tekstil'i gezdi
ABD'nin ünlü mağazalar zinciri GAP'in patronu Bob Fischer, fason üretim yaptırdığı Yeşim Tekstil'i ziyaret etti

Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu ve kuzeni Şenol Şankaya'nın genel müdürlüğünü yaptığı Bursa'daki Yeşim Tekstil'i, spor giyimin ünlü markası GAP'ın sahiplerinden Bob Fischer ve ailesi ziyaret etti. Tatil için ailesi ile birlikte Türkiye'nin güney sahillerine gelen Bob Fischer, ani bir kararla GAP'e fason üretim yapan Yeşim Tekstil tesislerini gezdi. 10 günlük bir tatil için Türkiye'de bulunan Amerika'nın en ünlü ve zengin ailelerinden biri olan Fischer ailesi, Yeşim Tekstil'de üretim yerlerinin yanı sıra revir, sosyal tesisler ve kreşi de ziyaret ettiler. Cavit Çağlar'ın Bursa dışında olması nedeniyle katılamadığı ziyarette Şenol Şankaya, Fischer ailesine eşlik etti.

Yeşim Tekstil, 1995 yılından beri GAP'e t-shirt, polo-shirt, pantolon ve sweatshirt gibi spor giyim üretiyor. Firmanın GAP, Old Navy ve Banana Republic markaları için üretim yapan Yeşim Tekstil, toplam ihracatının yüzde 16'sını GAP'e satıyor. Yeşim Tekstil, bu yıl firmaya 25 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.

1969'da San Francisco'da kurulan GAP, bugün altı ülkede 2 bin 932 mağazası var. Dört ayrı markada çeşitli yaş gruplarına hitap eden GAP, her yıl yaklaşık 10 milyar dolar ihracat yapıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır