kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Amiral gemisinin kaptanı değişti
Koç'taki gençleşme operasyonunun son adımı Arçelik'te oldu. Stratejik Planlama Grubu Başkanı olan Arçelik Genel Müdürü Berkman yerini Nedim Esgin'e bıraktı

Koç Holding'de bir süredir devam eden gençleşme operasyonunda son adım dün atıldı. Necati Arıkan'ın emekli olmasıyla boşalan Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı'na, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkan Yardımcısı ve Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman atandı. Koç'un amiral gemisi olarak bilinen Arçelik Genel Müdürlüğü'ne ise Dayanıklı Tüketim Grubu Uluslararası Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Nedim Esgin getirildi. Berkman, Necati Arıkan'ın emekliliğe ayrılmasıyla yılbaşından bu yana atama yapılmayan Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı görevini, 1 Ağustos'ta devralacak.

YENİ İSİMLER
1972 yılında Koç Holding'de çalışmaya başlayan Berkman, 1994 yılından bu yana Arçelik Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra yılbaşından beri de Dayanıklı Tüketim Grubu Yürütme Kurulu Başkan Vekili ve Dayanıklı Tüketim Grubu'nda beyaz eşyadan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

1943'te Malatya'da doğan Berkman, 1975-1994 yılları arasında Mako, Üniroyal, Döktaş'ta genel müdürlük ve Koç Holding Otomotiv Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Berkman'ın yerine atanan Nedim Esgin ise 1957 yılında İstanbul'da doğdu. ABD'deki eğitiminin ardından 1982 yılında Ram Dış Ticaret'te İhracat Genel Müdürü olarak göreve başlayan Esgin, 1988 yılında Ram France'ın Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Esgin, 1998'den bu yana da Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Yurtdışı Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

60 yaşına gelen profesyonel yöneticilerin emekliliğe sevkedilmesi uygulaması nedeniyle emekliye ayrılan Stratejik Planlama Grubu Başkanı Necati Arıkan'ın ardından, Finans Grubu Başkanlığı görevini yürüten Tevfik Altınok da emekliliğini istemişti. Altınok'tan boşalan göreve yardımcısı Kutsan Çelebican getirilmişti. Altınok'un emekliliğinden önce de Koçbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Burhan Karaçam atanmıştı.

Grupta bir başka önemli değişiklik de holdingin önemli şirketlerinden Tofaş ve Migros'ta yaşanmıştı. Migros Genel Müdürü olan Bülend Özaydınlı, Tofaş Grubu Başkanlığı'na atanmıştı. Migros'ta boşalan genel müdürlük koltuğuna ise Oktay Irsıdar getirildi. Otosan'da ise yine 60 yaş sınırı nedeniyle emekli olan Genel Müdür Ali İhsan İlkbahar'ın yerine Mark Schultz getirilmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır