kapat

14.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İş bölümü tamam
Başbakan Ecevit, dün ANAP lideri Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Cem'in görev alanlarını belirledi

Başbakan Bülent Ecevit, ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın kabinede, Türkiye'nin AB üyeliğine hazırlık süreci çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı çalışmalardan sorumlu olacağını, AB ile ilgili dış ilişkilerin ise Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütüleceğini bildirdi. Ecevit, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Yılmaz ve Cem'in görev alanları ile ilgili bilgi verdi. Başbakan Ecevit şöyle konuştu:

İLİŞKİMİZ İYİ...
"Sayın Yılmaz, Bakanlar Kurulu'nda Başbakanlığa bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nden sorumlu olacaktır. Bu Genel Sekreterliğin amacı Türkiye'nin AB üyeliğine hazırlanmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları hazırlık ve çalışmalarda iç koordinasyonu ve uyumu sağlamaktır. AB ile ilgili dış ilişkiler şimdiye kadar olduğu gibi Dışişleri Bakanlığı'nca sürdürülecektir. Genel Sekreterlik de üyelik sürecindeki iç uyum çalışmalarını sürdürecektir." AB Genel Sekreterliği'ne BM'de görev yapan Büyükelçi Volkan Vural'ın atandığını kaydeden Ecevit, kararnamenin Sezer'in onayına sunulacağını bildirdi.

Ecevit, Yılmaz'ın hükümette görev alması sırasında kendisinden herhangi bir güvence istemesinin söz konusu olmadığını bildirerek, "Sayın Yılmaz ile aramızda böyle koşullar ileri sürülmeyecek kadar iyi ilişkiler vardır" dedi.

MHP ÇEKİŞMESİ YOK
Ecevit, MHP'nin bu konuda çekinceleri konusundaki bir soruya, "Bahçeli de, Yılmaz'ın Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı olarak görev alması beklentisi içindeydi. Bir sorun söz konusu değildi. Bahçeli ile de zaten konuştum" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır