kapat

14.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Paraşütte siyasi bağlantı şüphesi
PARAŞÜT operasyonuyla ortaya çıkarılan hayali ihracat ve kaçakçılık skandalına, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HEP'in de (Halkın Emek Partisi) adı karıştı. Ankara DGM Savcısı Talat Şalk tarafından yürütülen soruşturmada, hayali ihracat ve kaçakçılık eylemlerinin yürütüldüğü Altınbaş Holding'le bağlantılı, Ferpet adlı yeni bir şirket daha tespit edildi. Ankara'da faaliyet gösteren Ferpet adlı şirketin, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HEP'le aynı adreste bulunduğu belirlendi.

Mehmet Eymür'ün iadesi gündemde
INTERNETTE açtığı Web sayfasından, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın DGM Savcılığı'nda bile bulunmayan ifadelerini yayınlayan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün, ABD'den iadesinin istenmesi gündeme geldi. Ankara DGM Savcılığı'nın Eymür hakkında başlattığı inceleme sonucunda, suç tespit edilirse, Eymür'ün Türkiye'ye iadesi konusunda girişimlerde bulunulabilecek. Eymür'ün Web sayfasında yayınlanan bilgi ve belgelerle ilgili inceleme başlatan Ankara DGM Başsavcı Vekili Talat Şalk, suç tespit ederse, Eymür hakkında soruşturma başlatılacak ve dava açılabilecek.

Demirbank çevre ödülü kazandı
DOĞA Savaşçıları Çevre Örgütü'nce, çevre sorunları için çözüm ve proje üreten çevreci kuruluşlara "Doğa Savaşçıları Çevre ödülleri" verildi. Bu yıl altıncısı yapılan ve 68 aday arasından 11 firmaya verilen ödüllerden Demirbank da çevre ödülüne layık görüldü. Demirbank adına ödülü Serpil Yılmaz aldı. Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetinalp, tüm kuruluşları temiz çevre için mücadele etmeye çağırdı.

Mustafa KAYA

Özel Okul birincisi İstanbullu
ÖZEL Okullara Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. Sınavda, İstanbul'dan Feyza Avcı birinci, İzmir'den Onur Ertürk ikinci, Bursa'dan Ekrem Kocagüneli üçüncü oldu. Avcı 825.879 puan, Ertürk 825.550 puan ve Kocagüneli 823.727 puan aldı. Sınavın ilk 3 şampiyonu Amerikan Robert Lisesi'ne girmeye hak kazandı.

Türk işi deprem cihazı
BAŞBAKANLIK Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp, 2 Türk mucidi tarafından geliştirilen deprem uyarı cihazının, son İstanbul depremini 26 saat önceden tespit ettiğini bildirdi. Alp, panik yaratmamak için depremi duyurmadıklarını, ancak cihazı geliştiren kişilerin, İstanbul Valiliği ile sürekli temas halinde olduklarını da bildirdi. Lütfi Canyaran ve Berk Üstündağ tarafından geliştirilen cihaz, İstanbul ve çevresinde, sadece 5-6 noktada var.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır