kapat

14.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
En sıcak günü atlattık
Büyük kentlerde, özellikle Ankara ve İstanbul'da dün sokaklar boşaldı. İstanbul'da sıcaklık 42.7 derece ile 89 yılın rekorunu kırdı. Marmara Bölgesi'nde bu akşam yağmur bekleniyor. Buna bağlı olarak sıcaklıklarda 6 derece düşüş yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlğü 15 il ve beldede hava sıcaklıklarının bugüne kadarki tespit edilen en yüksek dereceye ulaştığını açıkladı. Gölcük ve Yalova 45.6 ve 45.4 derece ile Türkiye'nin en yüksek sıcaklıklarına ulaşırken, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Afyon, Sakarya, Isparta, Bilecik, Denizli ve Gaziantep rekor yaşanan iller oldular.

ANKARA KAVRULDU
Son 50 yılın en sıcak günlerini yaşayan Türkiye'de sıcaklık maksimum değerlere ulaşırken, Ankara, gölgede 40 dereceyi bulan, başkentlilerin en az 47 derece olarak hissettiği sıcakta kavruldu. Cadde ve sokaklar neredeyse tümüyle boş kaldı.

Kentin en işlek meydanlarından Kızılay Meydanı'nda ise günün en hareketli olması gereken saatlerinde neredeyse in-cin top oynadı. Zorunlu olarak dışarı çıkmış tek-tük insanların dışında trafikte sadece taksiler ve belediye otobüslerinin çalıştığı görüldü. Güvenpark bile boş kaldı.

İSTANBUL REKOR KIRDI
En sıcak günde İstanbul son 89 yılın rekorunu kırdı. Kandilli Rasathanesi ölçümlerine göre, dün 13.00'te hava sıcaklığı gölgede 42.7 derece olarak ölçüldü. Rekor sıcak İstanbul sokaklarını da boşalttı. En yüksek sıcaklıklar Şile'de 45, Sarıyer'de 41, Kartal'da 40.6, Göztepe'de 39.7, Florya'da 37.4, Kumköy'de 41.3 oldu. Taksim Meydanı son yılların en sakin ve sessiz gününü geçirirken, Sultanahmet Meydanı'nda turistler dahi yoktu.

İZMİR'DE ACİLLER DOLDU
İzmir'de ise hastanelerin acil servislerine de sıcak nedeniyle yapılan başvurular arttı. İzmir İl Sağlık Müdürü Recep Gür Ustaoğlu, sıcak nedeniyle hastanelerin acil servislerine başvuran hasta sayısında yüzde 20 artış olduğunu bildirdi. Ustaoğlu, özellikle kalp ve yüksek tansiyon hastalarının rahatsız olduğunu ve bu nedenle 112 acil ambulans servisine yapılan ihbarların sayısında da adeta "patlama" yaşandığını kaydetti.

MARMARA'DA ISI DÜŞECEK
Bu akşam önce Trakya Bölgesi'nin etkisi altına alacağı tahmin edilen yağış gözlenecek. Yağışın etkisiyle yarından itibaren Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklarda 6 ile 10 derece arasında düşüş olacağı tahmin ediliyor. Ancak Doğu Akdeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde sıcaklıklarda artış olacağı tahmin ediliyor.

Erhan SEVEN - Öge DEMİRKAN - İsmail ERBEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır