kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Okyanusa köprü yaptık
"İtalya maçı sonrası okyanusta boğulacağımızı sandılar. Ama biz yeni bir yol yaptık. Bu yolun artık dönüşü yok. Sonuna kadar gideceğiz

Belçika galibiyetiyle Euro-2000'de çeyrek finale kalarak Türk insanına müthiş bir sevinç ve gurur yaşatan Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımın kamp yaptığı otelde maçın hemen ardından SABAH'a konuştu. Hiçbir zaman küçük hedefler peşinde koşmadığını belirten Denizli, "Buraya gelirken tek bir yol vardı: Başarı. İtalya maçından sonra yollar tıkandı. Ya yeni bir yol bulacaktık ya da yeni bir yol yapacaktık. Biz de okyanusun üzerinde kendimize yeni bir yol yaptık. Bu yolun artık dönüşü yok. Sonuna kadar gideceğiz" ifadesini kullandı.

Bütün hesaplar tuttu
Dört yıl önce ilk maçında Belçika'ya yenildiklerini hatırlatan Denizli, "Bu takım öyle bir takım ki, hiçbir maçın rövanşını bırakmaz. İşte 4 yıl sonra geldik ve aldık. Maç öncesi futbolcularıma, 'Bu sadece sizin onur ve gurur maçınız değil. 65 milyonun maçı. Buna göre mücadele edin' dedim. Gerçek kimliğimizle oynadık. İlk golü bulursak Belçika'nın dağılacağını hesaplamıştık. Beklediğimiz gibi oldu" dedi.

Hedefimiz final oynamak
Portekiz'i devirecek güçte olduklarını kaydeden Denizli, "Hedefimiz final. Bu takım, 77 yıllık tarimizin en başarılı takımıdır. Çok daha iyisini yapabileceklerini biliyorum" dedi. Sadece rakipleri değil, hakemleri ve medyayı da yendiklerine işaret eden Denizli, "Hem takım hem millet hem de basın olarak bu turnuvalarda tecrübesiz olduğumuz ortaya çıktı. Millet olarak sabırsızız. İlk maçla son maç arasındaki farkın özünde bu var" diye konuştu.

FATİH DOĞAN - Brüksel


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır