kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Her şey lehimize

Diğer takımların turnuva öncesi yaptığını yeni yeni yapıyoruz. Grup maçları sonunda, "Hazırlık maçlarını bitirdik" diyebilirim. Her geçen maç biraz daha akılcı, daha organize olduk. Nasıl hücuma çıkacağımıza, nasıl defans yapacağımıza karar verdik.

*Medya üzerine düşeni yaptı mı?
Böyle bir takımın sahaya çıkmasını medya sağladı. Suat, Arif gibi isimler İtalya maçında kenardaydı. Mustafa'yı bunları oynatmaya medya zorladı. Spor yazarlarının uyarısı belki biraz sert oldu ama medya uyarma görevini yaptı. Dünyanın her yerinde de sert olur bu tür eleştiriler.

Mustafa'nın bunu görüp, anlayıp, doğruyu bulması çok önemli. Çünkü başta "Medya bana karışamaz. Takımı medya yapmıyor" diyordu. Zaten takımı medya yapmıyordu ki, sadece eleştiri görevini yerine getirip, doğruları, yanlışları söylüyordu spor yazarları. O da bu yazılanları mantıklı gördü ki, ikinci maçta takımı değiştirdi. Bunun sonucunda İsveç'e karşı, İtalya maçına oranla biraz daha iyiydik. Bunda hem Mustafa'yı, hem de futbolcuları kutlamak lazım.

*Göze batan oyuncular hangileriydi?
Göze batan isimler başta kaleci Rüştü. İlk İtalya maçında Alpay. Attığı gollerle Hakan Şükür. Çok çalışmasıyla Okan ve her zaman görünmeyen kahraman kalan Suat. Hayal kırıklığı yaratan bir futbolcu ise yoktu. Yeri geldiğinde eleştiriyoruz, yeri geldiğinde alkışlıyoruz. Mustafa büyük bir başarı elde etti. Türk Milli Takımı ilk defa çeyrek finale kalıyor. Galibiyet var, gol var, sürekli yükselen bir performans var. Ama bütün takımlar, favoriler dahil, iki gün kalana kadar hazırlık maçı yaptılar. 8 futbolcusu Barcelona'da yanyana oynayan Hollanda bile oynadı. Biz de oynamalıydık Çok güçlü takımlarla değil de, belki bize hatalarımızı gösterebilecek takımlarla.

*Portekiz maçı ne olur? Nereye kadar gidebiliriz?
Portekiz güçlü ve futbol oynamasını bilen bir takım. Yıldızları var. Belçika gibi ağır, standart adamlardan kurulu değil. Bizim takım şimdi morallendi. Bundan Portekiz de rahatsız. Çünkü sen evsahibini yeniyorsun. İlk kez bir evsahibi takım gruptan çıkamıyor. G.Saray da böyle durdu, durdu derken final oynadı ve kazandı. Milli Takım da bunu yapabilir. Mustafa da böyle bir başarı istiyor. Herşey lehimize dönmeye başladı. Bundan sonrası bize bağlı.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır