kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ayaklar yalan söylemez!...
AmerİkalI doktor William Fitzgerald'in tezine bakılırsa vücudumuzdaki organlarda meydana gelen bir rahatsızlık, ayağımızın çeşitli bölümlerinde ağrı ve sızlamalara yol açıyor.

Bu yüzden de ayak ağrıları, organlarımızdaki rahatsızlıkları gösteren bir çeşit uyarıcı görevi yapıyor. Dr. Fitzgerald ayağımızın farklı bölümlerindeki ağrıların her birinin nedenini diğer organlarımızdaki rahatsızlıklara bağlıyor ve bu tezi Çin tedavi yöntemi

Feng Shui'yle bağdaştırarak şu şekilde açıklıyor:

"Bir organdaki rahatsızlık zamanla diğerlerine de sıçrar ve onu da etkiler. Etkileşim sayesinde rahatsızlıkları önceden bulmak ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulamak mümkündür." Bu yeni teoriye göre ayağımızdaki her noktası vücudumuzdaki başka bir organı temsil ediyor ve yere her ayak bastığımızda o bölgeye bağlı organ etkileniyor. Özellikle de herhangi bir rahatsızlık söz konusuysa... (BİLD)

Sağlıkta geriden geliyoruz!
Dünya Sağlık örgütü (WHO) tarafından ülkelerin vatandaşlarına verdikleri sağlık hizmetleriyle ilgili olarak ilk kez yapılan bir araştırma, dünyada en iyi sağlık hizmetini Fransa'nın verdiğini, Türkiye'nin bu konuda 70. sırada bulunduğunu ortaya çıkardı. İtalya'nın Fransa'nın ardından 2. geldiği araştırma, BM üyesi 191 ülkeyi kapsıyor. Araştırmayla ilgili veriler, "Dünya Sağlık Raporu 2000-Sağlık Sistemlerinde Performans" başlıklı raporda yer aldı. WHO`nun değerlen-dirmesine göre, ulusal gelirine oranla sağlık alanında en fazla harcama yapan ülke olan ABD, iyi sağlık hizmeti verme konusunda 37. sırada bulunuyor.

(AA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır