kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

TGRT boşu boşuna 12 saat kapandı
Özel TV kanalı TGRT, iletişimsizlik yüzünden yarım gün kapalı kaldı. RTÜK'ün TGRT'ye verdiği 1 gün kapatma cezasının ertelenmesine rağmen, bundan habersiz olan TGRT, ekranını boşu boşuna 12 saat kapalı tuttu. Bütün hikaye önceki akşam saat 24.00'te başladı. Saatler gece yarısını gösterirken TGRT'nin ekranı karardı. Neden, TGRT ile kendi hukuk bürosu arasında yaşanan iletişimsizlikti. Çünkü TGRT, RTÜK'ün kapatma kararını aldığında karara hukuki yollardan itiraz etti ve savunmasını yolladı. RTÜK'ün savunması gecikti. Fakat olay netleşmedi. Durum böyle olunca TGRT yetkilileri hukuku çiğnememek için kapatma kararını uygulamaya karar verdi. Ancak akşam üstü bir gelişme oldu ve mahkeme "Yürütmeyi durdurma kararı" aldı. TGRT yetkililerinin bu gelişmelerden ancak gece saat 2'de haberi oldu. Yöneticiler, hemen işe koyulup, izinde olan ekibi toplamaya çalıştı, ancak, saat 12.00'de yayına geçebildi.

Eymür'ün son bombası
Eski MİT müsteşarı Mehmet Eymür, ünlü silah kaçakçısı Abuzer Uğurlu'nun "MİT'in eski elemanı olduğunu" ve İpekçi Suikasti'ni aydınlatabileceğini öne sürdü. Eymür, internetteki sitesinde, Ağca'nın "samimi konuşması" halinde birçok sırrı ortaya çıkartacağını kaydederken, "Ancak 19 yıldır dünyayla dalga geçen Ağca'dan bunu beklemek iyimserlik olur" dedi. Eymür, şok açıklamasını da bu noktada yaptı: "Bu konuda bilgisi olan başka kişiler de var. Oral Çelik, 'eski MİT elemanı' Abuzer Uğurlu ve eski ülkücü İsmail Hacısüleymanoğlu. Çelik ve Uğurlu'nun, Ağca'nın bahsettiği Bekir Çelenk'le yakın ilişkisi vardı."

Sulhi Aksüt'e 3 yıl hapis şoku
Ünlü şarkıcı Sibel Can'ın eşi Sulhi Garan Aksüt, kardeşi ve ortaklarıyla birlikte yargılandığı iki ayrı "sahtecilik" suçundan, toplam 3 yıl 10 ay 20 gün ağır hapis cezasına çarptırıldı. Kardeşi Yusuf Ziya Aksüt ile ortağı Aybeyi Heper ise yalnız bir "sahtecilik" suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası aldı. Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan, Kuala Dış Ticaret Turizm İnşaatları A.Ş'nin üç ortağı Aksüt, kardeşi Yusuf Ziya Aksüt ve Aybeyi Heper, Esbank'ın Suadiye Şubesi'nden aldıkları krediye teminat olarak 22 adet bono vermiş, bonoların sahte olduğunun anlaşılmıştı.

Saniye ERGÖNÜL (SHA)

Kastelli'yi tehdide 14 milyon lira ceza
Banken Kastelli olarak tanınan Abidin Cevher Özden'in kendisini para sızdırmak amacıyla telefonla tehdit ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu eski sevgilisi manken Nurgül Kaya, dün Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Kaya, "Ben kimseyi telefonla tehdit etmedim. Abidin tekrar benimle olmak istiyordu, ben de 'Hayır' dedim. Bu yüzden bana iftira atıyor" dedi. Özden'in daha önceki duruşmalarda şikayetinden vazgeçmesine karşın, davanın kamu davasına girdiğini belirten hakim, Nurgül Kaya'ya 7 gün hapis cezası verdi, bu cezayı da 14 milyon lira para cezasına çevirdi.

Yeğen Demirel'e haciz
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Murat Demirel, Mart ve Nisan 2000 dönemine ait kredi kartı borçlarını ödemeyince mallarına haciz kondu. Demirel aleyhine İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden haciz kararı alan banka, bu kararı İstanbul 13. İcra Müdürlüğü kanalıyla önceki gün uygulamaya koydu. İcra memurlarıyla birlikte dün Murat Demirel'in, Ulus Demirel Apartmanı'nda bulunan dairesine giden banka avukatları, 9 milyar 547 milyon 589 bin 37 lira tutarındaki alacakları haciz işlemi yaptırdı. Evde bulunan televizyon, buzdolabı, bilgisayar gibi eşyalar, yediemin deposuna konuldu.

Murat Demirel'in borçlarını ödemesi durumunda eşyaların iade edileceği, borç ödenmediği taktirde ise, bir yıl içinde icra yoluyla satışa çıkarılacakları bildirildi.

Yüksel KOÇ-Özkan ASLAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır