kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Maganda kurşununun hedefi yine çocuk
Adana'da 7 yaşındaki küçük Ayşe'yi yaralayan maganda kurşunu vücudundan çıkarılamıyor
Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki Çeyrek Final sevincinde magandalar yine iş başındaydı.

Adana'da bir magandanın silahına sarılması sonucu 7 yaşındaki Ayşe Alevlidağ, sol kolundan yaralandı. Doktorlar küçük kızın hayati tehlikesinin bulunmadığını, ancak vücudunda bulunan kurşunun kürek kemiğine saplandığı için ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Ayşe uzun süre maganda kurşunuyla yaşayacak.

Maçın bitiş düdüğünün çalınmasıyla sevinç sokağa taşarken, defalarca uyarılmasına rağmen kentin dört bir yanından silah sesleri gelmeye başladı. Bu sırada annesi Şemse (40) ve kardeşleri İbrahim (14), Zehra (10) ve Mehmet (6) ile birlikte evlerinin damında uyumakta olan 7 yaşındaki Ayşe Alevlibağ'ın feryadı, herkesi uyandırdı. Bir magandanın silahından çıkan kurşun küçük Ayşe'nin sol kolundan girip, vücudunun sol tarafına saplanmıştı.

AMELİYAT RİSKLİ
Kanlar içinde kalan yavrusunun çığlığı ile fırlayan anne Şemse Alevlibağ, kızını kucakladığı gibi Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisi yapılan Ayşe Alevlibağ'ın hayati tehlikesinin olmadığını belirten doktorlar, kurşunun ameliyatla alınmasının riskli olduğunu söyleyerek "Yaklaşık 10 yıl sonra bir ameliyat belki yapılabilir" dediler.

Gurbetçi maganda tutuklandı
Almanya'da, evinin balkonundan tabancayla ateş açarak kutlayan bir Türk, tutuklandı. Frankenthal'da etrafa rasgele ateş açan Türk vatandaşının tabancasından çıkan bir mermi, komşusunun mutfağının camına isabet etti. Eve baskın düzenleyen polis, 31 yaşındaki Türk vatandaşını tutukladı.

Temel EREN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır