kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eski dostlar Flamingo Yolu'nda buluştu
Mehmet Ali Ağca ile geçmişte yakın dostluğu bulunan uyuşturucu kaçakçısı Abuzer Uğurlu, Kartal Cezaevi'nde birbirlerine komşu oldu

Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca ile kendisine pek çok konuda yardımcı olduğu belirtilen uluslararası uyuşturucu kaçakcısı Abuzer Uğurlu, 'Flamingo Yolu' adı verilen Kartal Özel Tip Cezaevi'nde buluştu.

Ağca ile Uğurlu'nun dostluğunun nerden geldiğini çözmek için ünlü kaçakçıyı tanımak gerekiyor. Peki kimdir Abuzer Uğurlu?

ÇELENK'İN ARKADAŞI
Malatya-Pötürge doğumlu Uğurlu, özellikle 1974 -78 yılları arasında sigara, beyaz eşya ve döviz kaçakçılığıyla önemli servet yaptı. Zamanla silah ve uyuşturucu işine girdi. Uğurlu'nun iş ortağı ise ünlü kaçakçı Gaziantepli Bekir Çelenk'ti. (Bilindiği gibi Ağca Türkiye'ye getirildikten sonra çıkartıldığı ilk duruşmada 'İpekçi Cinayeti'nin sırlarını Beker Çelenk biliyordu. Ölünce sırlarını da götürdü' demişti)

Sadece Malatya'lı olan Abuzer Uğurlu değildi. İpekçi'yi vuranlar; Mehmet Ali Ağca, Yalçın Özbey, Mehmet Şener ve bu davadan yıllarca yargılanan Oral Çelik de Malatyalı'ydı ve hepsi de ülkücüydü.

Bu sırada Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi de ülkede kan gövdeyi götürürken onun önemle üzerine eğildiği konu kaçakçılıktı. Üstelik ipin ucunu da yakalamıştı. Hem öyle bir yakalamıştı ki, Türk mafyasının, uluslararası mafyayla bağlantılarından tutun da bunun içindeki gizli servislere ve bürokratlara kadar olan geniş bir araştırmayı tamamlamak üzereydi. Ama buna izin vermediler.

MATARACI'YA RÜŞVET
Hatta dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı'nın Yüce Divan'da yargılanarak mahkum olmasına yolaçan rüşveti de Uğurlu'nun verdiği ortaya çıktı. Birçok olay hakkında soruşturma açılan ve daha sonra kendi isteğiyle Silahlı Kuvvetler'deki görevinden istifa eden astsubay Harun Gürel, Uğurlu'nun isteği üzerine Bakan Mataracı tarafından İpsala Gümrük Müdürlüğü'ne getirildi. Mataracı bu tayin emrini çıkartması karşılığında Abuzer Uğurlu'dan 10 milyon 875 bin lira rüşvet aldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır