kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çakıcı sıradan mahkum!
Önceki duruşmalara "Akrep" adı verilen zırhlı araç ile sevk edilen Alaattin Çakıcı, dün cezaevi ring minübüsüne bindirildi

Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirdiği gerekçesiyle yargılandığı davada dün ilk kez hakim karşısına çıkan Alaaddin Çakıcı, "Bu olay Dündar Kılıç tarafından düzenlenmiş bir tezgahtır" dedi. Çakıcı'nın dünkü duruşmaya sıradan mahkumlar için kullanılan ring aracıyla getirilmesi dikkat çekti.

"DEMİR TÜCCARIYIM"
İstanbul 6 No'lu DGM'ce önceki gün 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Alaaddin Çakıcı, dün de "gazeteci-yazar Hıncal Uluç'un yaralanması davasına" çıktı. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınmadığı İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, Çakıcı'nın alnındaki çizikler dikkat çekti.

Duruşmaya Alaaddin Çakıcı'nın kimlik tespitinin yapılmasıyla başlandı. Hakimin, "Belli bir işiniz var mı?" sorusuna Alaaddin Çakıcı, "Demir ticareti yapıyorum" cevabını verdi. Çakıcı, Hıncal Uluç'un vurulması olayı ile ilgili olarak ölen eski kayınpederi Dündar Kılıç'ı suçladı. Çakıcı şöyle dedi: Dündar Kılıç'ın adamları provokasyon yaptılar. Hıncal Uluç'u vuran İbrahim Türk ve Barboros Gökalan benim adamlarım değildir. Hatta Dündar Kılıç için yaptıkları tetikçilik nedeniyle Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nden hüküm giymişlerdir. Bu adamları başka işte tetikçi olarak kullandılar. Hıncal Uluç'u ben vurdurtmadım. Hatta olaydan sonra 1994 Dünya Kupası maçları sırasında Los Angeles'ta oturup birlikte yemek yedik.

"BABASINA DÜŞER"
Çakıcı'nın savunmasının ardından Hakim Güngören'in "Eşinizin namusunu korumak için böyle birşey yapmış olabilir misiniz?" şeklinde sorusuna Alaaddin Çakıcı, "Onun namusunu korumak babasına düşer, bana niye düşsün efendim" diye cevap verdi. Duruşma Çakıcı'nın son savunmasını hazırlaması için ertelendi.

Türkan HİÇYILMAZ-Okan

YILDIRIM-Yüksel KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır