kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merve çekip gitti
Danıştay'ın onama kararına rağmen Erbakan, Kutan ve Gül'ün kendisine sahip çıkmamasına kızan Merve Kavakçı, 'Partinin ve bunların hayati melekeleri kaybolmuş' dedi

MİLLETVEKİLLİĞİ adaylığı sürecinde parti içinde krize neden olan ve FP Lideri Recai Kutan'ın aday göstermek istememesine rağmen Necmettin Erbakan'ın zorlaması ile seçilebilecek yerden listeye konan Merve Kavakçı, sonunda ortada kaldı. Kavakçı'nın, FP'nin kendisine sahip çıkmamasına küstüğü ve ABD'ye dönme kararı aldığı öğrenildi. 'Türk vatandaşlığından çıkarılma' kararını Danıştay'ın onamasına kızan Kavakçı, ABD'ye giderken "Ağca'yı serbest bırakıp, beni içeri tıkacaklar. Bu nasıl adalet" sözleriyle tepki gösterdi.

O ARTIK AMERİKALI
Kararı Ankara'da öğrenen Merve Kavakçı, kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan ve FP Genel Başkanı Recai Kutan ile görüşmek istedi. Ancak, Kavakçı'nın bu isteği yerine getirilmedi. Kavakçı'ya görüşmeme gerekçesi olarak 2 liderin de bazı açılışlarda bulunmak üzere İstanbul'da bulunmaları gösterildi.

'BAŞININ ÇARESİNE BAK'
Merve Kavakçı, Bayrampaşa Belediyesi'nin temel atma törenine Erbakan ile birlikte katılan Kutan'a telefon ile ulaştı ancak görüşmeden memmun kalmadı. Kutan, vatandaşlıktan çıkarılma kararının Meclis Genel Kurulu'nda oylatılması için mücadele yapılması önerisinde bulunan Kavakçı'ya, telefonda, "Oylatamayız. Şartlar uygun değil. Zaten kapatma davamız var. Kaç cephede birden savaşacağız. Oturalım oturduğumuz yerde. Sen başının çaresine bak" yanıtını verdi.

'BUNLARIN HEPSİ BİR'
Merve Kavakçı, Recai Kutan'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Kavakçı, "Partinin ve bunların hayati melekeleri kaybolmuş. Bana yuvarlak sözler söyledi. Sanki benim durumum onları ilgilendirmiyormuş gibi davrandılar" diye konuştu.

'BİR TEK NAZLI HANIM DESTEK OLDU'
Yenilikçilere de, gelenekçilere de ateş püsküren Kavakçı, "Bana bir tek Nazlı Ilıcak sahip çıktı" dedi.

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'e de kızan Merve Kavakçı, "Bunların hepsi bir. Balgat'taki de, yenilikçisi de gelenekçisi de. Abdullah Bey ne türban sorununa ne de benim çevremde gelişen sıkıntılara değindi. Davasında samimi değilmiş. Bu siyasi hareketi büyüten başörtüsüne gösterilen hassasiyetti. Yenilikçilerden bir tek Nazlı Ilıcak benimle ilgilendi. Nazlı Hanım'la da aramızda özel bir diyalog var" dedi.

Necdet PEKMEZCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır