kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Yürüyen Adam'a yol arkadaşı
Boray Uras'a trafik kurbanlarından destek var. 23 Haziran'da Uras'a katılacak olan Prof. Tellaloğlu da oğlunu kaybetmiş

Trafik Yasa Tasarısı'nın TBMM'den bir an önce geçmesi için Ankara'ya yürüyen Boray Uras'a, aynı kaderi paylaşan ve oğlu ile nişanlısını trafik kazasında kaybeden Çapa Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu da destek verdi. "Ben de varım" diyen Tellaloğlu, 23 Haziran'da yürüyüşe katılacak.

"Boray Uras'ın yaptığını takdirle karşılıyorum, ben yapamadığım için burukluğunu yaşıyorum" diyen Tellaloğlu, trafik yasalarının günümüze uygun çıkartılması; cezalarının da 'caydırıcı' olması açısından arttırılması gerektiğini savunuyor. Tellaloğlu, her haftasonu oğlunun Zincirlikuyu'da nişanlısı Deniz'le yan yana yattıkları mezarına gittiklerini şöyle anlatıyor: "Zincirlukuyu, şehitlik gibi. Çok sayıda, trafik kazasında hayatını kaybeden genç yatıyor."

Bu arada yürüyüşünün 13. gününde olan Uras, Türkiye genelinde örgütlenecek "Trafik Terörüyle Savaş" vakfının kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Uras vakfın, devlete destek vereceğini, trafik lambaları dikeceğini, yolların şerit boyalarını yapacağını, okullardaki çocukların eğitimine yardımcı olacağını anlattı. Eşinin trafik kazasında iki bacağından sakatlandığını söyleyen bir kadın da Uras'a, "Eşim sizinle yürümek istiyordu ama değnekleri yüzünden başarılı olamadı" diyerek bir gofret uzattı.

Nebahat KOÇ - Kamuran ALAGÖZOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır