kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kendimi Eyfel gibi hissettim
Hakan Şükür, Belçika kalesine attığı kafa golünde adeta havada uçtu. Hakan yerden 2 metre 67 santimetre yüksekte topla buluştu

Profesyonel futbolcu olmadan önce spora basketbolla adım atan Hakan, İtalyan RAI 1 Televizyonu'nun ölçümlerine göre, uçarak attığı golde yerden 76 santim yükseldi. RAI 1'in TV'deki görüntünün bilgisayar ölçümlerinden yola çıkarak yaptığı yoruma göre, 1.91 metre boyundaki Hakan yerden tam 76 santim yükseğe zıpladı. 2.67 metre yüksekte topa kafa vuran Hakan, Belçika kalecisi De Wilde'in ellerini de 6 santim üstüne çıktı.

'HAVADA UÇTUM'
Milli Takım'ı Çeyrek Final'e taşıyan ilk golü için Hakan Şükür duygularını şöyle anlattı: "Kalecinin benim yükseldiğim noktaya yetişmesi mümkün değildi. Bu kadar önemli bir maçta havada uçmayacağım da hangi maçta uçacağım? Kendimi bir anda Eyfel Kulesi gibi hissettim. İlk iki maçta istediğim pasları alamadım ama bu defa arkadaşlarım beni iyi beslediler. Ve sonuca gittik."

Hakan'ın havada adeta uçarak attığı golü basketbol, voleybol ve futbol uzmanları da değerlendirdi:

Kenan BENGÜ (Voleybol antrenörü): Hakan'ın bu kadar yükseğe sıçramasının nedeni sıçrarken çift ayağını kullanması oldu. Hakan bizim voleybolda yaptığımız gibi, sanki smaç yapacakmış gibi zıplarken iki ayağını kullandı. Benim göz kararıyla gördüğüm Hakan en azından 90 santim zıpladı.

Doğan HAKYEMEZ (Basketbol Milli Takımı Menajeri): Biz basketbolcular onu daha iyi anlıyoruz. Sanki ribaund almaya çıkan bir basketbolcu gibi çok dengeli ve nereye varmak istediğini bilerek zıpladı. Fundamentali (temel bilgisi) çok iyi. Kaleciyi bile geçti ki, onun ellerini kullanma avantajı var.

Gökmen ÖZDENAK (G.Saray'ın eski golcüsü): Havaya zıplayabilmek için öncelikle güç ve boy gerekli. Bunun yanında en önemli olan zamanlamayı ayarlamaktır. Hakan Şükür'de bu yetenek fazlasıyla var ama bunu az kullanmakta. Kendisine "Bu yeteneğini oyunun her anında kullanabilirsin, neden yapmıyorsun" diye sorduğumda şöyle cevap verdi: "her zaman böyle pozisyonlar gelmiyor". Tabi ki bence yanlış. Kendini yeterli gördüğü için bu yönüne fazla ağırlık vermiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır