kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KİT'ler her ay kontrol edilecek
Hükümet, KİT'leri, finansman dengesinin sağlanabilmesi için her ay kontrol altına alacak

Hükümet, bütçede sağlanan disipline karşın KİT sisteminin giderek artan açıklarına önlem almak üzere harekete geçti. KİT'lerin aylık olarak gözaltında tutulması kararlaştırıldı. Öncelikli olarak TEDAŞ ve TEAŞ için rehabilitasyon planı hazırlanması görüşü benimsendi.

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın başkanlığında toplanan KİT Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer, Devlet Bakanları Recep Önal, Yüksel Yalova, Rüştü Kazım Yücelen, Edip Safder Gaydalı, Tunca Toskay ile Maliye Bakanı Sümer Oral ve KİT'lerin genel müdürleri katıldı. KİT'lerin istikrar programı çerçevesinde değerlendirildiğini bildiren Devlet Bakanı Toskay, "KİT'lerin harcamalarında kısıtlama olacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine, "Ekonomik şartlara göre bir düzenleme yapılacak. Şimdi arkadaşlarımız problemleri dinliyor" dedi.

Devlet Bakanı Recep Önal da, toplantıda bütün KİT'lerin sorunları ve mali programları ile ilgili değerlendirmenin yapıldığını ve bu tür toplantıların her ay tekrarlanacağını bildirdi. Bakan Önal, çözüm yollarının birlikte bulunacağını kaydetti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır