kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ekonomiden mutlu siyasetten umutluyuz
Portekİz'İn Santa Maria De Feira bölgesinde dün tamamlanan iki günlük Avrupa Birliği (AB) zirvesinin nihai bildirisinde Türkiye ile ilgili sürpriz bir karar çıkmadı.

Zirve sonrası Türkiye-AB ilişkilerini değerlendiren Dönem Başkanı Portekiz Dışişleri Bakanı Jaime Gama, "Türkiye önemli ilerlemeler kaydediyor. Türkiye'deki ekonomik gelişmelerden mutlu, siyasetteki gelişmelerden umutluyuz" dedi. Türkiye'nin resmen ilan edilen adaylık statüsüne artık işlerlik kazandırdıklarını belirten Gama, Türkiye-AB ilişkilerinin çok iyi bir durumda olduğunu vurguladı.

"DIŞLANMIŞ HİSSETMEYİN"
Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği hakkında İsmail Cem'e gönderdiği mektubun içeriği için ise, "Tüm siyasi politikalarımızdan olduğu gibi Avrupa savunma kimliği konusunda da Türkiye'yi her gelişmeden haberdar ettik. Türkiye'ye, kendisini dışlanmış hissetmemesi gerektiğini bir kez daha anlatmaya çalıştık" dedi.

Türkiye'nin Avrupa güvenlik ve savunmasındaki büyük öneminin bilincinde olduklarını belirten Gama, Türkiye'nin kendisini ilgilendiren konulardaki tüm toplantılara davet edileceğini de sözlerine ekledi.

NURDAN BERNARD


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır