kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Arabanızı yıkamayın!'
Su sıkıntısı İsrail'de olağanüstü önlemler aldırdı. İsrail'de iki ay boyunca park, bahçe ve tarla sulamaları ile araba yıkamaya kısıtlamalar getirildi

İsraİl, tarihinin en ciddi su sıkıntısıyla karşı karşıya. Su sıkıntısı karşısında Su Komisyonu, Altyapı Bakanı Eliyahu Suissa başkanlığında olağanüstü toplanarak krize çözüm bulmak üzere bir program hazırladı.

Program uyarınca su kullanımı yaz başından itibaren yüzde 40 oranında azaltıldı. Gerek duyulması halinde bu oran yüzde 60'a kadar yükseltilebilecek. Program gereğince evlerde içme suyu kullanımı kısıtlandı; yaz boyunca bahçelerin, parkların ve futbol stadyumlarının gündüz sulanması da yasak. Aşırı su harcanmasına yol açtığı gerekçesiyle arabaların sık ve aşırı su ile yıkanması da yaz sonuna kadar yasaklandı. Yasaklardan tarım sektörü de nasibini aldı. Ekinlerin sadece akşamları ve bir gözetmen eşliğinde sulanmasına karar verilirken, çiftçiler de daha az su gerektiren bitkiler yetiştirmeye teşvik edilecek.

Su komisyonu uzmanları, kararların uygulanabilmesi halinde, 1 ayda 25 milyon metreküp su tasarrufu yapılacağını hesaplıyor. İki ay boyunca uygulanacak olan program, istendiği takdirde Komisyon tarafından uzatılabilecek.

SU HEYETİ TÜRKİYE'DE
Öte yandan İsrail Su İşleri Direktörü Amos Epstein başkanlığında, müsteşar ve bakan yardımcılarından oluşan bir heyet Türkiye'den su alımını görüşmek üzere iki gündür Türkiye'de bulunuyor. Heyet, Manavgat'ın suyuna talip ve dönüşte yılda 50 milyar metreküp su alımı konusunda bir rapor hazırlayacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır