kapat

10.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz: Buzlar eridi
"Aradaki buzlar erimeli" diyen MHP lideri Bahçeli'ye, ANAP lideri Yılmaz'dan cevap geldi: "Buzlar erimiştir ama önemli olan buzlanmayı önlemektir."

ANKARA- ANAP lideri Mesut Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önceki gün yaptığı, "Buzlar erimeli" açıklamasının ardından, "Buzlar erimiştir" dedi.

Partisinin "Yeni Yüzyılda Yeni Politikalar" başlıklı toplantısının çıkışında gazetecilerin, "Bahçeli'nin size, 'Gerginliği giderelim' mesajı gönderdiği doğru mu?" sorusuna Yılmaz, "Ayrıntılar önemli değil. Buzlar erimiştir. Bundan sonra önemli olan buzlanmayı önlemektir" dedi. Genel Merkez'de yapılan eğitim toplantısının açılışında konuşan Yılmaz, 18 Nisan seçimlerinin ardından başarısızlıklarının nedenini araştırdıklarını ve suçu başkalarında değil kendilerinde aradıklarını belirtti. Yılmaz, "Devletle muhatap olduğu her konuda sıkıntı çeken vatandaşımızın, ANAP'ın sivil, demokratik yapısını beğendiğini gördük. 28 Şubat sürecinin bizi olumsuz etkilediğini tespit ettik. Sivil demokratik ve özgürlükçü çizgimizi netleştirmeye karar verdik" diye konuştu.

SALDIRILARA RAĞMEN...
ANAP'ın, Türkiye'yi ulaştığı seviyeye getiren parti olduğunu söyleyen Yılmaz, sözlerini, "17 sene içinde maruz kaldığımız bütün saldırılara, iftiralara rağmen burada başımız dik, gönlümüz ferah bir araya gelebiliyorsak, bu dayandığımız felsefedendir" diye sürdürdü. Konuşmasında partisinin il yöneticilerine seslenen Yılmaz, "İdeolojik, etnik ve dini tartışmalara girmeyin. Gücünüzü dünyadaki gelişmeleri kavramaya harcayın" dedi. "10 yıldan beri aleyhimize işleyen şartlar lehimize dönmüştür" diyen Yılmaz sözlerini şöyle noktaladı: "Demokratikleşmede bugünkü seviyeye gelene kadar büyük bedeller ödenmiştir. Biz, ülkeyi ileri götürmenin bedelini ödüyoruz. Kimi zamanlarda yaşanan birtakım sıkıntılar, hiçbirinizin kafasını karıştırmasın. Sel gider kum kalır. Gelecek bizimdir, gelecek ANAP'ındır. "

KOKOREÇÇİ ANAP'TA
Bir internet reklamında kullanılan kokoreççi tiplemesi ANAP'ın sinevizyon gösterisine de girdi. ANAP'ın Türkiye'nin gelişimine katkısının anlatıldığı sinevizyonda, "Bugün kokoreççi internet kullanmıyor; ama çocuklarınız yüzlerce internet kafeden birine gidiyor. 1983'te başlattığımız birinci zihniyet devrimi amacına ulaştı" ifadeleri yer aldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır