kapat

10.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kombassan ile hisse alışverişi
Akgündüz'ün Kombassan ile karşılıklı hisse alışverişinden de trilyonlarca lira vergi kaçırdığını tespit eden uzmanlar, "Aytepe Turizm ve Jet Ulusal Ticaret'in hisselerini 1996-1997 yılında, İstanbul Yem Sanayi'nin tamamını 9.9 trilyona 1998 yılında Kombassan Grubu'na satan Akgündüz, bu parayı daha sonra Jetpa Grubu'nun yan şirketi Jetpa Sinai Ürünler şirketine transfer etmiş.

Banka hesapları, bu devir işleminden sonra Kombsassan Grubu'ndan tahsil edilen paraların tekrar Jetpa'ya aktarıldığını gösteriyor." dediler. Jetpa Holding; yurtdışı ortağı Jetpa GMBH'nin sermaye olarak bildirdiği para ile İstanbul Yem Sanayi'nin hisselerinin satışından sağlanan tutarların karşılıksız kullanılmasını amaçlandığı da uzmanlar tarafından tespit edildi.

Maliye Bakanlığı raporunda şu görüşlere yer verildi: "Jetpa kayıtlarına göre, bünyesindeki şirketlereen İstanbul Yem Sanayi A.Ş'nin 990 adet hissesini 1997 yılında satıldığı gösterildiği doğru değildir. Alış ve satış tutarları arasındaki fark kadar zarar etmiş demektir. Bu zarar dönem giderleri veya zararları hesabına kaydedilmemiştir. Yani bu satıştan elde edilen 16 trilyon lira şişirilmiş gerçeği yansıtmayan bir rakamdır. Öte yandan Akgündüz ve Duran, Jetpa Holding'in kuruluş döneminde sermaye arttırımına gerekçe olarak, hisselerinin yetersiz olduğunu göstermişlerdir. Bu durumda neden sahibi oldukları trilyonlarla ifade edilen 6 şirketin hisselerini o dönem sermayesi 100 milyar lira olan Jetpa Holdigin'e aktarmışlardır. Sermayesinin yetersiz olduğunu söyledikleri bir şirketi 36 trilyon lira borca sokmalarını kabul etmek ekonomik ve ticari icaplara uygun değildir."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır