kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İki "Yeşil"ci daha gözaltında
YEŞİL kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili olarak Zahir Selvi'nin ardından iki kişi daha gözaltına alındı. Necati ve Mustafa Karakaya kardeşlerin Selvi'nin ifadesi doğrultusunda alındığı bildirildi. Selvi'nin sorguda Yeşil'in sağ kolu olduğu iddialarını reddettiği ve "10 yıldır kendisini görmüyorum. Kısa süredir arkadaşlığımız olmuştu. En son 1992 yılında telefonla görüştüm. Bir daha da haber alamadım" dediği öğrenildi. Selvi'nin Yeşil'in adını kullanarak, haraç topladığı iddialarını değerlendiren Emniyet yetkilileri, "Şu ana kadar Yeşil'e yönelik bir irtibat bulamadık" dediler.

Ünsal ERGEL-Göksel ÇAĞLAV

İmralı: Öcalan sapasağlam
PKK'nın İran'daki yöneticilerinden Osman Öcalan'ın "Ağabeyim Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu çok kötü, ağır hasta" şeklindeki iddiaları, İmralı'daki yönetim tarafından yalanlandı. Öcalan'ın günlük olarak doktor kontrolüne tabi tutulduğunu ve spor yaptığını belirten yetkililer, "Buraya geldiğine göre sağlığı daha iyi. Düzenli yaşantı nedeniyle fazla kilolarından da kurtuldu" diye konuştular. Öcalan'ın yaptığı açıklamaya konu bilgilerin, geçen hafta Abdullah Öcalan'ı İmralı'da ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan tarafından verildiği de bildirildi.

Mahmut BULUT

ABD: Güneydoğu düzeliyor
GÜNEYDOĞU'DAKİ durumun "normale döndüğünü" saptayan ABD yönetimi, "güneydoğudaki Amerikan ekonomik çıkarları için" harekete geçiyor. Bu amaçla ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Parris, gelecek hafta Güneydoğu'ya bir "yatırım çıkarması" planlıyor. Gezi üzerine konuşan bir ABD yetkilisi, "Güneydoğu'da durumun normale dönmekte olduğunu kabul ediyoruz. Eğer durum normale dönüyorsa, insanların daha iyi yaşamasına yardımcı olmanın zamanı gelmiş demektir. Bu gezi, ABD'nin bölgedeki ekonomik çıkarlarının öne çıkarılması için de yararlı olacak" dedi.

Genç: Bombalar sırayla açıklanıyor
EMNİYET Genel Müdürü Turan Genç, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın "Mısır gezisi dönüşünde patlayacak yeni bir bomba olduğu" yolundaki sözleri için "Sayın Bakan'ın bildiği bir çok bomba var. Çoğunun soruşturması sürüyor. Sonuna geldikçe açıklanıyor" dedi. Genç, faili meçhul cinayetlerin yıllar sonra peşpeşe aydınlatılmasını sağlayan "değişikliğin" ne olduğu sorulunca da "Bakan değişti, ben değiştim, bazı arkadaşlarımız değişti" diye konuştu. Genç, UMUT operasyonunda tanık ve sanık ifadelerinde çelişki olduğu iddiaları üzerine şu açıklamayı yaptı: "Bu söylentiler eksik bilgiden kaynaklanıyor. Körün fili tarifi gibi. Tümünü görmeyince herkes tuttuğu yeri algılıyor. DGM Savcısı ikna olduğunu, çelişki görmediğini ve iddianamesini ona göre hazırladığını ifade ediyor."

Tantan'ın acı günü
İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan Mısır gezisinden dönüşünde iki üzüntü birden yaşadı. Tantan 77 yaşındaki babası Şükrü Tantan'ın evde düşerek yaralanması üzerine Sapanca'ya geldi. Babasını ziyaret eden Tantan bu sırada bacanağı Nurettin Çetin'in(79) öldüğü haberini aldı. Bacanağı Çetin'in Sapanca'nın Kurtköy beldesi Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına katılan Tantan daha sonra İstanbul'a gitti.

Murat UYGUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır