kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gündemimizde yok
Genelkurmay Genel Sekreterliği, Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun, Ege Ordusu'nun kaldırılması konusunda hiçbir kimse ile görüş alışverişinde bulunmadığını bildirdi

Genelkurmay Başkanlığı dün yazılı bir açıklama yaparak, "Genelkurmay Başkanlığı'nın gündeminde Ege Ordusu'nun kaldırılması ile ilgili herhangi bir konu yer almamaktadır" dedi.

Genelkurmay açıklamasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, Ege Ordusu'nun kaldırılması konusunda hiçbir kimse ile görüş alışverişinde bulunmadığı ve hiçbir ortamda bu yorumları destekleyecek bir beyanı veya imasının olmadığı vurgulandı.Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Güven Erkaya tarafından "Başbakan Başdanışmanı" sıfatı ile hazırlanan rapora hiçbir atıfta bulunulmaması dikkat çekti. Genelkurmay açıklaması aynen şöyle:"Son günlerde bazı basın-yayın organlarında; Ege Ordusu'nun kaldırılması ile ilgili olarak 'Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya sıcak baktığı' yönünde haber ve yorumların yer aldığı görülmektedir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Ege Ordusu'nun kaldırılması konusunda hiçbir kimse ile görüş alışverişinde bulunmamış ve hiçbir ortamda bu yorumları destekleyecek bir beyanı veya iması olmamıştır. Ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı'nın gündeminde Ege Ordusu'nun kaldırılması ile ilgili herhangi bir konu yer almamaktadır. Basın ve yayın organlarında Ege Ordusu hakkında yer alan haber ve yorumlar, yazarların kendi düşüncelerini ve değerlendirmelerini yansıtmaktadır."

DERVİŞOĞLU: ZAMANSIZ
Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu da, meslektaşı Emekli Oramiral Güven Erkaya'nın önerisine karşı çıktı. Dervişoğlu, "Ege Ordusu ancak Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların bir paket olarak çözümünde müzakere edilebilir. Jest yapmak için 'Ege Ordusu'nu kaldıralım' gibi bir duygusallığa yer yok. Bu ifade yersiz ve zamansız" dedi.

Dervişoğlu, ilk adımı Türkiye'nin atması önerisini de eleştirerek, "İlk adım Yunanistan tarafından atılmalı" dedi.

Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ise Yunanistan'ın, 12 mil idiasından vazgeçtiğini açıklaması ve adaları silahlandırmaktan vazgeçmesi halinde, başka formüllerle bütün sorunların bir arada ele alındığı çözümler bulunabileceğini söyledi.

"Göcek'te tesis kurulmayacak"
SABAH'ın dünkü manşetinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Muğla Göcek'in Kille Koyu'nda askeri tesis kurmak istediğini belirten haberle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, sahile yolu olan tek yer olduğu belirlenen Kille Koyu'nun, TSK arama kurtarma eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek en uygun bölge olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Dalaman Hava Meydanı'nda konuşlu bulunan arama kurtarma helikopterleri sürekli olmayıp gerektiğinde eğitim tekrarı için bölgedeki denizi kullanacaktır. Bu eğitim esnasında meydana gelebilecek bir kaza halinde veya acil durumlarda ilk müdahale veya tahliye maksadıyla bölgeden istifade edilecektir. Arazi üzerinde herhangi bir bina veya dinlenme tesisi yapılması söz konusu değildir."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır