kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Atina jest bekliyor
Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, Türk-Yunan yakınlaşması için önemli adımlar atıldığını ancak "Türkiye'den bazı girişimlerde bulunmasını ümit ettiğini" söyledi.

Simitis, Cumhurbaşkanı Kostis Stefanopulos ile dün yaptığı görüşmesinin ardından gazetecilere bir açıklama yaptı.Stefanopulos ile ekonomik konuların yanı sıra Türkiye ile ilişkiler, Kıbrıs konusu ve yakında başlayacak 3. tur görüşmeleri ele aldıklarını belirten Simitis, "Bu konuların zorlukları var ve Türkiye'nin bazı girişimlerde bulunmasını ümit ediyoruz. Böylece bölgedeki işbirliğinin kurumsallaşması için düzenlemelere gidilebilir" dedi.Yunan Başbakanı Yunanistan'ın Türkiye ile arasında hukuki bir sorun olarak gördüğü Ege kıtasahanlığının belirlenmesi için, Atina'nın Ankara'ya getirdiği "uluslararası adalet divanına başvurulması" yolundaki önerisine Ankara'nın yanıt vermesini beklediğini de söyledi.

REPPAS: İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI
Hükümet Sözcüsü Dimitri Reppas da, dün düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Simitis'in Türkiye'den beklenen girişimlere açıklık getirmesi yolundaki sorularını yanıtladı. Reppas, "Bilindiği gibi, Türkiye ile ilişkilerimizin gelişmesi ve gerginliğin azaltılmasını hedefleyen çabalar sürmektedir. Bu çerçevede Türkiye'den beklentimiz uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde davranmasıdır" dedi.

CASUS BELLİ KALKSIN
Güven Erkaya'nın önerisini, olumlu ancak yetersiz olarak nitelendiren Yunan Hükümeti, yine Erkaya'nın "kıtasahanlığının belirlenmesi için bu konunun uluslararası adalet divanına ya da hakemliğe götürülmesi" ve "Türkiye'nin Yunanistan'a yönelik Casus Belli- yani savaş nedeni ya da şiddet kullanımı- tehditlerini kaldırması ile ilgili önerilerini çok daha olumlu ve yapıcı algılıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır