kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis ayağa kalktı
Cumhurbaşkanı Sezer'in durduğu kırmızı ışıklar dün havaalanı - Başbakanlık arasında Cim-Bom'a denk gelmedi

* Meclis Cim-Bom için ayağa kalktı. Galatasaray UEFA Kupası'nı Ankara'ya taşıyarak hem hükümete hem de parlamentoya götürdü. Parlamentoda siyasi parti farkı gözetmeksizin Galatasaray'a büyük sevgi gösterisi yapıldı.

* Özel uçakla Ankara'ya gelen Galatasaray'ın otobüsü de havaalanı - Başbakanlık binası arasında özel muameleye tabi tutuldu. 30 kilometrelik yol boyunca trafik ışıkları asla kırmızı yanmadı. Cumhurbaşkanı Sezer'in kırmızı ışıkta durduğu Ankara trafiği Galatasaray'a hep "Geç" yandı. Sinyalizasyonlar ayarlanarak otobüsün yol boyunca durması engellendi.

KUPA AĞIR GELDİ
* Devlet protokolü gibi karşılanan Galatasaray 20 motosikletli polisin eskortu ve siren sesleriyle Başbakanlığa giderken yol boyunca biriken Ankaralılar da devlet başkanın geçişi gibi Galatasaray kafilesini alkışladılar.

* Başkan Faruk Süren takımını Ecevit'e "Huzurunuzda Türkiye'nin gururu Galatasaray ve Fatih Hoca" diye takdim etti ve kupayı Ecevit'e verdi. Kupanın çok ağır olduğunu hatırlatan Süren, Ecevit'in kupayı kaldırmasına yardım etti. Ecevit, "Ağır olan şey makbuldür" dedi.

ASIL BAŞARI
* Terim başarılarının önemli kanıtının maçı Başbakan Ecevit ve Rahşan Ecevit'in izlemeleri olduğunu belirtti.

* Bahçeli de Galatasaray'ı Bakanlar Kurulu Salonu'na kabul etti. Bahçeli, kabulde "Avrupa'nın Fatihlerine Fatih'in Aslanlarına şükranlarımı sunuyorum" diyerek söze başladı. Ve Galatasaray'ın her şeyde örnek, önder ve öncü olduğunu söyledi.

SÜREN'DEN İMA
* Öğle yemeğini Meclis'te yiyen futbolcular Meclis Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu tarafından kabul edildi. Süren, burada da "Bu kupayı üç kez üst üste kazanarak müzemize götüreceğiz değil mi Fatih Hoca?" diyerek, G.Saray'da kalması gerektiğini ima etti.

* DYP Grubu'nda ise Tansu Çiller 1995 yılında da Galatasaray ve milli takımı ödüllendirdiğini söyledi.

* Fazilet Partisi grubunda ise Recai Kutan üç kez "Fatih Terim Beyefendi" diye hitap etti.

* Galatasaray daha sonra Meclis Genel Kurulu'na alındığında parlamenterler ayakta alkışladılar. Galatasaraylılar da ayağa kalkarak milletvekillerini selamladı.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır