kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ANAP 10 trilyonluk teklifini geri çekti
G.Saray'a devlet tarafından mali destek sağlanması girişimleri Ankara'yı karıştırdı. Bazı milletvekilleri yüksek rakamlara karşı çıktı. F.Bahçe ve Beşiktaş da tepki gösterdi

Galatasaray'a devlet yardımı, Ankara'yı karıştırdı. Milletvekilleri arasında farklı görüşler tartışılırken, kulübün Başkent ziyareti sırasında liderlerin destek sözü kapalı kapılar ardında söylentilere yol açtı. Bunun üzerine hükümet ortakları olaya el koydu. Yardım fikrine sıcak bakan Ecevit ile Bahçeli'nin ölçünün kaçırılmaması konusunda fikir birliğine vardıkları öğrenildi. Buna göre hükümet meclise bir kanun teklifi verecek. Teklif, yurtdışında başarı kazanmış bütün sporcuları kapsayacak. Teklif yasalaşırsa Cim-Bom'un alacağı toplam paranın 10 milyon Dolar'ı (yaklaşık 6 Trilyon 223 Milyar Lira) aşmayacağı öne sürülüyor.

ANAP TEKLİFİ ÇEKTİ
ANAP ise, önceki gün maddi yardım konusunda verdiği yasa teklifini dün hükümet ortağı olması nedeniyle geri çekti. ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Arslan, önceki gün Meclis Başkanlığı'na yasa teklifi vererek başarılı futbol takımlarının ödüllendirilmesi önerisinde bulunmuştu. Teklif, futbol takımlarına, dolayısıyla ilk aşamada Galatasaray'a 10 trilyon Lira verilmesini içeriyordu.

'HOW MUCH? 20 Mİ?'
Ecevit Galatasaray'ı dünkü kabulünden sonra kulübün yönetileri ile başbaşa bir de görüşme yaptı. Hüsamettin Özkan ile Fikret Ünlü'nün katıldıkları kabulden sonra yöneticilerden Aziz Üstel, görüşmenin sonucunu öğrenmek için Terim'in yanına yaklaşarak yarı İngilizce yarı Türkçe "How Much (ne kadar) 20 mi?" diye sordu. Fatih Terim'in Üstel'in sorusunu başıyla onaylaması, "Galatasaray'a 20 milyon Dolar verilecek" yorumlarına neden oldu.

KULÜPLER TEPKİ GÖSTERDİ
Beşiktaş ve Fenerbahçe dün birer açıklama yaparak, G.Saray'a devlet tarafından yapılacak para yardımının haksız rekabet doğuracağını, bugüne kadar başarı gösteren diğer dallardaki sporcu ve kulüplere hiç yardım yapılmadığına dikkat çektiler.

Ali ERDOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır