kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dehşet kazısı başladı
İnan'ın yakalanmasından sonra daha önce 9 cesedin çıkarıldığı Kartal'daki mezar ev yeniden kazıldı

BEYKOZ'DA yapılan Hizbullah operasyonunun ardından yakalanan militanların ifadeleri doğrultusunda Kartal Çavuşoğlu Mahallesi'nde kazılan ve aralarında Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım'ın da bulunduğu 9 cesedin çıkarıldığı mezar evde yeniden kazı başladı. Kazının, geçen cumartesi günü ele geçirilen örgütün domuzbağcısı Hacı İnan'ın ifadeleri doğrultusunda başlatıldığı bildirildi. İnan, polise "Mehmet Sünbül ile Mehmet Kanlıbıçak'ın cesetlerini Kartal Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki mezarevlere gönderdim" şeklinde ifade verdi.

Çavuşoğlu Mahallesi Samanyolu Caddesi Görkemli Sokak'taki 12 numaralı villa tipi evde saat 11.10'da başlatılan kazıda, evin iki tarafında bulunan bahçe duvarları yıkıldı. Bahçe iş makinesiyle 1,5-2 metre derinliğe kadar kazıldı. Bahçedeki iki iğde ağacı da iş makinesiyle söküldü. Bahçeden aktarılan toprak işçiler tarafından elenirken, yetkililer eleme işleminin silah ve doküman bulma amacıyla gerçekleştirildiğini ifade ettiler. Kazı bir iş makinesinin kırılması üzerine bugüne ertelendi.

ADANA DA KAZILDI
Adana'da haftasonunda ortaya çıkarılan hücre evde de kazı yapıldı. 3 teröristin ölü, 1 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği operasyonda iki ev basılmıştı. Evlerden ilki boş çıkmış ve Hizbullahçılar tarafından kısa süre önce terk edildiği anlaşılmıştı. Kiremithane Mahallesi'nde bulunan söz konusu evde dün kazı çalışmalarına başlandı. Akşam saatlerine kadar yapılan kazıda herhangi bir şeye rastlanmadı.

Kaan ÖZBEK - Mehmet ÖZIŞIK - Nazan ERDEM


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır