kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Acil servise astımlı akını
SOKAKLARDA uçuşan polenlerin pek çok alerjik hastalığı ve astımı arttırdığını belirten Amerikan Hastanesi Alerji Bölümü Direktörü Doçent Jale Gökten, "Polenler önce hapşırma, ardından da nefes darlığı gibi yan etikilere yol açıyor. Hastanenin acil servisini astımlılar dolduruyor" dedi.

Bu yıl polenlerin daha fazla oluşunu da kışın uzun sürmesine bağlayan Gökten, "Polenler, havada uçuşarak hem alerjisi olanları, hem de astımlıları rahatsız ediyor. Astım krizlerine sebep oluyor. Ani astım atakları gelişebiliyor. Bu hastaların mutlaka bunları önleyici tedbir olması lazım" diye konuştu.

ASTIM KRİZLERİNE DİKKAT
Dünyadaki 150 milyon insanın sorunu olan astım krizlerinde ilk birkaç dakikanın çok önemli olduğunu belirten Doçent Jale Gökten, "Astım hastalarının yarısı hastalığın farkında değil. Çünkü astım, başka hastalıklarla karıştırılabiliyor. Nefes darlığı, nefes açlığı, nefes almada güçlük astım krizinin en belirgin işaretleri. Bazen çok ilerleyen kriz, ölümcül neticeler ortaya çıkarabilir" dedi. Astımın en tipik belirtileri ise "Öksürükler, göz yaşartısı, burun akıntısı, hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık, göz ve dudaklarda şişme" olarak sıralanıyor.

Meltem PUSAT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır