kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Ben bıçakladım'
Holigan davasının sanıklarından üçü tahliye edildi. Tutuklu sanık Ali Ümit Demir "Dayım yaralanmış yatıyordu. Tezgahtan bıçağı alıp üç kişiyi ayaklarından bıçakladım. Ama kimi bıçakladım bilmiyorum" dedi

Galatasay-Leeds United futbol takımları arasında oynanan UEFA Kupası yarı final ilk maçı öncesi, Taksim'de 2 İngiliz'in öldürülmesi ve çok sayıda kişinin yaralanması olayına adı karışan sanıklardan 3'ü tahliye edildi. Tutuklu sanık Ali Ümit Demir, üç kişiyi bıçakladığını itiraf etti.

"HERKES ALDI"
Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dünkü duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Ümit Demir, Özkan Balcı, Süleyman Aydın, Süleyman Gökhan Güven, Kazım Dalga, Yılmaz Tutaş ve Zafer Yıldırım sıkı güvenlik önlemleri altında getirildi.

Sanıklardan Ali Ümit Demir ifadesinde, "Taksim'de, diğer sanık olan dayım Süleyman Aydın'la buluşup askere gideceğim için otobüs bileti alacaktım. Bu arada yine bu davanın sanıklarından Süleyman Gökhan Güven'le karşılaştık. Yanında nişanlısı vardı. Onlarla konuşurken İngiliz holiganlar taşkınlık yapmaya başladı. Ellerinde bira şişeleri sağa sola saldırıyorlardı. Saldırının olduğu yerde tezgah arabası vardı. Herkes o arabadan bıçak aldı. Ben de aldım. Dayım ayağından yaralanmış yerde yatıyordu. Onu öyle görünce elimdeki bıçakla 3 kişiyi ayaklarından yaraladım. Ancak kimi bıçakladığımı bilmiyorum. Sonra olay yerinden kaçtım" dedi.

Süleyman Aydın ise yeğeni Ali Ümit Demir'in ifadesini doğrulayarak, "İngilizler ellerinde zincir, sopa, içki bardakları ile saldırdı. 3-4 kişi üzerime hücum etti, altta kaldım. Ayağımdan yaralı yerde yatarken yeğenimin elinde bıçak olduğunu gördüm" diye konuştu.

"HAKARET ETTİLER"
Diğer sanıklardan Özkan Balcı kavgaya karıştığını ancak bıçak kullanmadığını belirtirken Süleyman Gökhan Güven "İngilizler Türk Bayrağı'nı edep yerlerine sürüyorlardı yerden bıçağı aldım fakat nişanlım müdahale edince bıraktım" dedi.

Mahkeme sonunda Süleyman Aydın, Kazım Dalga ile Zafer Yıldırım'ın tahliyelerine karar verildi ve duruşma ertelendi.

Hayati KILIÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır