kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öldürerek seviniyoruz
BİR maçtan sonra galibiyet kutlaması ya da asker uğurlaması... "At, avrat, silah" üçlemesini bilinçaltından çıkartamayan Türk insanının tüm bu "mutlu anlardaki" ortak paydasıdır; havaya sıkılan kurşunlar.

Kurşun, bazen çakıl taşı gibi yere düşer. Bazen de, saplanır bir yere. Ve bu "yer" çoğu zaman masum bir beden olur. Ardından "yine" diye başlayan haberler birbirini izler; "Yine maganda dehşeti", "Yine kör kurşun"... Ve ortaya şu korkunç bilanço çıkar:

1994: Galatasaray-Barcelona maçı sonrası 3 ölü, 5 yaralı.

1995: Türkiye-İsveç maçı sonrası 2 ölü, 8 yaralı.

1996: Galatasaray-Paris Saint Germain maçı sonrası 1 ölü. Fenerbahçe-Manchester United maçı sonrası 2 yaralı. Türkiye-San Marino maçı sonrası 1 ölü

1997: Milli maç sonrası 2 ölü.

1998: Fenerbahçe UEFA'da tur atlayınca 2 yaralı. Galatasaray-Rosenborg maçından sonra 1 ölü. Fatih Ormanı'nda piknik yapanların ateş açması sonrasında, Fatma Akçasarı'nın ölümü.

2000: Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı alması sonrasında, henüz 1 yaşındaki Yasemin İpek'le birlikte 2 kişinin ölümü, 14 kişinin yaralanması.

Magandaya ceza geliyor
FUTBOL zaferlerinde ve düğünlerde silahla sağa sola ateş eden magandalara iki aydan altı aya kadar hapis ve onbeş milyon liradan az olmamak üzere para cezası geliyor. Meclis'te görüşülmeyi bekleyen tasarı dört maddeden oluşuyor. Tasarının para ve hapis cezaları öngören ilk maddesi şöyle: "Her kim, hükümetten ruhsat almaksızın umuma mahsus yol üzerinde veya bu yola doğru zaruret olmaksızın silah atarsa, iki aydan altı aya kadar hafif hapis ve onbeş milyon liradan az olmamak üzere hafif para cezasına mahkum olur." Tasarının ikinci maddesi ile 6136 sayılı kanunun yedinci maddesinin son fıkrasına "ve kabahatlerden" ibaresi eklenerek, ateşli silahla işlenen cürümler yanında kabahat sayılan meskun mahalde silah atmak suçu da "ateşli silah bulundurma ve taşıma ruhsatı verilmesine engel olan ve verilmiş olan ruhsatların iptalini gerektiren sebepler" arasına dahil ediliyor. Üçüncü ve dördüncü madde yürürlük hükümlerinden oluşuyor.

Temel EREN - Halil BİLEK - Bülent ERGÜN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır