kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Enerjide anlaşma sağlandı"
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Chibber, Türkiye'nin ihtiyaçlarını gözönünde bulunduran bir enerji anlaşmasına varıldığını söyledi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, Türkiye ile Dünya Bankası arasında sürdürülen enerji sektörü konusundaki görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını bildirdi. Chhibber, enerji sektörü konusunda Türkiye'nin ihtiyaçlarını gözönünde bulunduran bir anlaşma yaptıklarını belirtti. Chibber, şöyle devam etti:

"Biz, ekonomik reform kredisini (ERL) onaylamakla enerji konusunda anlaşmaya vardığımızı ifade ettik. Ama bundan sonra bu anlaşmanın uygulaması daha önemlidir. Enerji konusunda varılan anlaşma ile Hazine'nin garanti sağlamayı taahhüt ettiği enerji projelerinin hepsine Hazine garantisi sağlanmaya devam edilecek. Ayrıca ihtiyaca göre önümüzdeki aylarda diğer bazı enerji projelerine de garanti sağlanabilir. Hazine'nin imzaladığı ve garanti vermeyi kabul ettiği sözleşmelerin hiçbirisinin bozulmasını istemedik."Chhibber, Türkiye'nin enerji ihtiyacının önümüzdeki aylarda yeniden gelişmelere göre gözden geçirilebileceğini ifade etti. Chhibber, Türkiye'nin Elektrik Yasası'nı en kısa sürede çıkarmayı kabul ettiğini belirterek, "Biz de bu konuda teknik danışmanlık yapacağız" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır