kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsa "ayılara" kaldı
İstanbul Borsası, düşen piyasaların hakimi ayılara kaldı. Endeks dün de yüzde 4 değer kaybederek 16 bin puanın altına indi

MAYIS başında 19 bin 577 puandaki tarihi zirvesini geçme denemesinde başarılı olamayan İMKB-100 Endeksi, düşüş trendinden kurtulamıyor. 3 Mayıs'ta ulaştığı 19 bin 92 puandan hızlı inişe geçen endeks, dün yüzde 4.04 daha değer kaybetti. 316 trilyonluk düşük işlem hacmiyle günü 15 bin 583 puandan tamamladı. 3 Mayıs'a göre hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 17.7'ye ulaştı.

Borsa terimlerine göre yükselen piyasayı temsil eden "boğalar" arenayı çoktan terketti. Alan ise "boğaların" düşmanı, düşen piyasanın temsilcileri "ayılara" kaldı.

İşlem hacmindeki düşüşün satışların azaldığını göstermekle beraber aynı zamanda alıcıların da bekleme pozisyonlarını koruduklarını ortaya koyuyor. Piyasada Turkcell halka arzına hazırlık yapmak için fon oluşturulduğu yönünde yorumlar var. 3 milyar dolara kadar çıkabilecek bir tutarda gelir elde edilmesi beklenen Türkiye tarihinin en büyük halka arzı bir yandan taze yabancı ve yerli yatırımcı çekme beklentisi yaratıyor.

Ancak aynı zamanda bu hisseden almak için diğerlerine satış geldiği veya yeni alımların önünü kestiği düşünülüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır