kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsanın cebi çalıyor
Halka arzıyla birlikte borsanın en büyük şirketlerinden biri olacak olan Turkcell'in hisse değerinin 37-64 bin lira arasında oluşması bekleniyor

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük halka arzı start alıyor ve Turkcell halka açılıyor. Aylardır beklenen halka arzın toplam tutarının 2.2-3.7 milyar dolar arasında olması bekleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay verilen halka arzda toplam 29.5 milyar adet hisse senedi satılacak. Halka arz sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirilecek. Tüm bu bilgiler ışığında Turkcell borsaya geldiğinde İMKB-100 Endeksi üzerinde en etkili kağıtlarından biri olacak. Böylelikle endeks banka ağırlıklı bir konumdan telekomünikasyon ağırlıklı konuma geçecek. Türk Telekom'un satışıyla beraber de İMKB yeni ekonomi ağırlığı kazanacak.

TURKCELL'İN FİYATI
Turkcell'in halen 43 trilyon olan sermayesi 240 trilyona çıkarılacak. Artırılan 197 trilyonluk kısmın yüzde 15'i halka açılacak. Halka açılan kısım 29 trilyon 550 milyar liralık bölüm olacak. Turkcell'in tahmin edilen 15-25 milyar dolar piyasa değeri üzerinde hisse fiyatı ise 38.700-64.600 lira arasında olacak. Turkcell'in 15 milyar dolar üzerinden halka açık kısmının piyasa değeri 2.2 milyar dolara gelecek. Bu rakamla Turkcell borsanın en derin kağıtlarından biri olacak.

Uzmanlar, yabancı fonların Türkiye paylarını düşürdükten sonra, Turkcell alabilmek için portföylerindeki başta Yapı Kredi olmak üzere bazı kağıtları satabilecekleri yorumu yapıyor.

Ancak daha sonra fiyatın oturmasıyla dengenin bulunabileceği belirtiliyor. Turkcell yurtiçinde Yapı Kredi Yatırım liderliğindeki konsorsiyum, yurtdışında ise Goldman Sachs ve Morgan Stanley Dean Witter liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından halka arz edilecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır