kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İki gün sonra terfi edecekti
Amerika'da üç gün önce düşen uçağın yardımcı pilotu Can Basat, yaşasaydı iki gün sonra terfi ederek kaptan pilotluğa yükselecekti

Amerika'nın Pennsylvania eyaletinin Wilkes Barre kentine iniş yaparken, motorunda meydana gelen arıza nedeniyle düşerek 19 kişiye mezar olan uçağın ikinci pilotu Can Basat yaşasaydı, bu günlerde terfi edişini kutlayacaktı. Uçağın bağlı olduğu Executive Havayolu şirketi, Basat'ın iki güne kadar kaptan pilotluğa terfi ettirilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Kazayı soruşturan yetkililer yaptıkları açıklamada uçağın iki pilotunun da deneyimli olduğunu söyleyerek, kazanın pilotaj hatasından meydana gelmesinin mümkün olmadığını söylediler. 30 yıldır Amerika'da yaşayan 38 yaşındaki Can Başat 4 yıldır pilotluk yapıyordu.

Kazada hayatının kaybeden 19 kişiden 18'inin cesedine ulaşıldı. Öte yandan kazayı araştıran uzmanlar uçağın kabin ses kayıt cihazının çalışmadığını tespit ettiler.

Uçaktaki elektrik sisteminin arızalı olması nedeniyle çalışmayan cihazda hiçbir kayda rastlanamadı. Jetstream tipi küçük uçaklarda karakutu bulundurma mecburiyetinin de olmaması araştırmaları iyice güçleştirdi. Uzmanlar hava trafik kulesi ile pilot arasında geçen son konuşmaları tesadüf eseri kaydeden havacılık meraklısı 15 yaşındaki bir öğrenciden yararlanacak.

PİLOTUN SON SÖZLERİ
Kayıtta ikinci pilot Can Basat'ın son sözleri "İki motoru birden kaybettik" oldu. Kazayı araştıran uzmanlar iki motorun birden durmasının olağandışı bir durum olduğunu belirtiyorlar. Uzmanlara göre bu duruma uçağın yakıtına su karışması neden olabilir.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır