kapat

24.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İsrail'in hesapları tutmadı
İsrail'in ani bir kararla 22 yıldır işgal altında tuttuğu Güney Lübnan'dan açıklanan 7 Temmuz'dan önce çekilmesi büyük bir kaos yarattı.

İsrail askerlerinin çekildiği Lübnan arazileri kapmak için Lübnan'lı köylüler arasında müthiş bir mücadele başladı. 22 yıl önce bu köylerde oturanlar, topraklarına yeniden yerleşebilmek için arabalarla ve yaya olarak buralara akın ediyorlar. İsrail çekildikten sonra bölgede yalnız kalan, İsrail destekli Güney Lübnan Ordusu (SLA) da aynı gün dağıldı. Bu, İsrail'in beklemediği bir durumdu. İsrail, SLA'nın bir süre daha bölgede hakim olacağını düşünmüştü.

BARAK BOZGUNA MI UĞRADI?
Boşalan mevzilere Lübnanlı sivillerin yanısıra Hizbullah militanları da yerleşti. İsrail mevzilerine bayrak dikerek çekilmeyi bir zafer havasına dönüştürmek istediler. Hatta Hizbullah, İsrail askerlerinin çekildiğini düşünerek bir semte girince çatışma yaşandı. İsrail, Güney Lübnan Güvenlik Bölgesi'nin dörtte üçünden çekildi. Hizbullah ise çekilinen arazinin yarısını derhal işgal etti. Ehud Barak hükümeti dün sert eleştiriler aldı ve "Bozguna uğradınız" yorumları yapıldı. BM bölgedeki asker sayısını 6 bine çıkarmayı düşünüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır