kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gül kararlı: Çekilmeyeceğim
Yenilikçilerin Genel Başkan Adayı Abdullah Gül, "Hiç pişman değilim ve çekilmeyeceğim" dedi

FP'de gelenekçilere karşı hareket başlatan yenilikçiler iddialı. Yenilikçilerin Genel Başkan adayı Abdullah Gül, SABAH'a yaptığı açıklamada, "Böyle bir yarışın içine girdiğim için hiç pişman değilim ve çekilmeyeceğim" dedi. Gül ayrıca, "Tayyip Erdoğan'ın, Erbakan Hoca'nın yasağını Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit değil, biz kaldıracağız" diye konuştu. Abdullah Gül, şunları söyledi: "Biz neler yapabiliriz, partiyi nasıl büyütürüz, onun için uğraşıyoruz. Demokratik yarış içindeyiz. Abdullah Gül, bu hizmet yarışında hiç pişman değil. Çekilmem de söz konusu değil."

ARINÇ: HİZMET YARIŞI
Gül'le yola çıkan yenilikçilerin görüşleri ise şöyle:

Bülent Arınç: Bu hizmet yarışında yenmek ve yenilmek diye bir şey kabul etmiyoruz. Bu partide bir hizmet yarışıdır ve biz de teşkilatın isteği dışında hareket etmiyoruz.

Salih Kapusuz: Değişimi taban istiyor. Bu hareket de tuttu ve çığ gibi büyüyor.

Abdüllatif Şener: Kongreyi alacağımıza inanıyoruz. Biz toplum ne istiyorsa, o olsun diyoruz. Genel merkezdekilerin hepsini de çok seviyorum ve bizimle ilgili söyledikleri karşısında kızmıyorum.

HALİL İBRAHİM SOFRASI
Güneydoğu'daki gezisinde Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ve Tepe beldesinde Başbakan gibi karşılanan Genel Başkan adayı Gül, FP'li İl Genel Meclis Üyesi A. Hadi Akaydın'ın bahçeli evinde yer sofrasında oturdu, tavuk dolma, kaburga, fırın güveç, salata, cacık pilav ve tatlıdan oluşan mönüden yedi.

Daha sonra Mardin'e geçen Gül, FP İl Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda Erbakan'a konulan siyaset yasağından şikayet ederek, kaldırılması gerektiğini savundu. Gül, FP'yi kongre sonrası oluşturacakları yeni ekiple daha iyi yerlere getireceklerini de sözlerine ekledi.

Ali Ekber ERTÜRK

Mardin İl Başkanı Gül'e yer vermedi
DİYARBAKIR'IN Bismil ilçesi ve Tepe beldesinde Başbakan gibi karşılanan Abdullah Gül, Mardin'de umduğunu bulamadı. Mardin İl Başkanı Abdulvahap Adın, toplantı salonunda Gül'e yer vermeyerek tavır koydu. Abdülkadir Aksu, toplantı masasının arkasındaki sandalyeye yöneldi, ancak İl Başkanı Abdulvahap Adın, delegelerin arasında oturmalarını isteyerek, kendilerine yer gösterdi.

Adın, bir süre sonra cep telefonu ile görüşmesi biten ve salona gelen Abdullah Gül'e de yan tarafındaki sandalyelerden birini göstererek, toplantı başkanına ayrılan koltuğu kaptırmadı. İl Teşkilatı ile Abdullah Gül ve beraberindekiler arasında yaşanan soğukluk, toplantı boyunca devam etti.

Mürsel ACAY (SHA)

FP'DE MÜTHİŞ İDDİA
Gelenekçiler kongreyi cihat ilan ettiler

FP'nİn 14 Mayıs'ta yapılacak kongre öncesi, gelenekçiler ve yenilikçiler arasındaki çekişme, müthiş bir iddia ile yeni bir boyut kazandı. Teşkilatı, yenilikçilerin Genel Başkan adayı Abdullah Gül'e karşı, ayet ve hadislerden örnek vererek uyaran FP yönetiminin, büyük kongreyi "cihat" ilan ettiği öne sürüldü. Gelenekçilerin oluşturduğu parti yönetiminin, kendilerine sadık teşkilat yöneticilerine, çok gizli bir talimat göndererek, "14 Mayıs kongresinin bir cihat olduğunu, cihattan dönenin davaya ihanet etmiş olacağı kongre delegelerine iletilsin" dediler.

Cihatta siyasi yasaklı Necmettin Erbakan ile, yine siyasi yasaklı olan Ahmet Tekdal ve Şevket Kazan'ın da etkili olduğu bildiriliyor. Yenilikçiler ise cihat ilanının kendilerini etkilemeyeceğini savunuyorlar. Yenilikçilerin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç, "Biz siyasi partiyiz. Dini terminolojileri kullanmayız. Cihat yönünde bir talimat duymadım ama böyle bir şeyi kullanmak yanlış olur" dedi. Genel Merkez yöneticileri de böyle bir talimatlarının söz konusu olmadığını savundular. GİK üyesi Oğuzhan Asiltürk, "Bu tür yollara başvuracak halimiz yok" dedi.

Ali Ekber ERTÜRK

Gökçek'ten tutkal liste
FP'nİn 16 Mayıs'ta yapılacak Olağan Genel Kurulu'na 13 gün kala Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genel Başkan adaylarının listelerine alternatif olarak, 3. bir listenin çıkarılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Gökçek, çıkaracağı listenin Kutan ve Gül'ün listelerinde yer alan isimlerden oluşacağını söyledi. Karma liste ile "tutkal" işlevi görmeyi ve partinin bölünmesini önlemeyi hedefleyen Gökçek, henüz genel başkan adaylığını düşünmediğini kaydetti.

Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır