kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Töreye ilk ceza
MHP lideri Devlet Bahçeli, Yozgat Bayındırlık İl Müdürü Fevzi Aykaç'a dayak attığı iddia edilen vekili Ahmet Erol Ersoy'u savunan Yozgat MHP İl Yönetimi'ni feshetti.

MHP lideri ve Başabakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin, önce cumhurbaşkanı adayı Sadi Somuncuoğlu'na, sonra Yozgat Baydındırlık İl Müdürü Fevzi Aykaç'a, vekilleri tarafından yapılan "töre saldırısı"na tepkisi sert oldu. Töre dayağına el koyan MHP lideri Bahçeli, Bayındırlık İl Müdürü Fevzi Aykaç'a, dayak attığı ileri sürülen milletvekili Ahmet Erol Ersoy'u savunan Yozgat MHP İl Yönetimi'ni feshetti.

Bahçeli'nin Yozgat Valiliği'ne çektiği faksta, "MHP İl Örgütü'nün mevcut yönetiminin görevine son verilmiştir. Gerekli açıklama önümüzdeki günlerde yapılacaktır" denildi.

MHP Yozgat Milletvekili Ahmet Erol Ersoy, makamında ziyaret ettiği Bayındırlık İl Müdürü Fevzi Aykaç'a "İhaleler için MHP İl Başkanı Ahmet Güner'den emir alacaksın" demişti. Aykaç itiraz edince, masadaki mermer isimliği alıp kafasına fırlatmıştı. MHP Yozgat Milletvekili Ersoy'un, Aykaç'ın makamına yaptığı ziyarette ve gelişen dayak olayının da şahiti olan MHP İl Başkanı Ahmet Güner ise görevden alınmasıyla ilgili olarak yorum yapmadı. Yeni yönetiminin MHP Genel Merkezi tarafından açıklanacağı belirtildi.

PARTİDEN İHRAÇ
Öte yandan, MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun cumhurbaşkanlığına adaylık başvurusu sırasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Grup Disiplin Kurulu'nun başlattığı inceleme sürüyor. Disiplin soruşturmasından Somuncuoğlu'na "partiden ihraç", olaya karışan iki milletvekiline ise "kınama" ya da "uyarma" cezası verilmesi bekleniyor. Somuncuoğlu'nun ihracının ardından yerine atanacak bakan konusunda grupta bir rahatsızlığa yol açmamak üzere bir süre "vekaletle" görevin başka bir MHP'li bakana verilmesi planlanıyor.

Ancak Somuncuoğlu partiden ihraç edilse bile bağımsız olarak Bakanlık görevini sürdürebilecek ve azledilmediği ya da Başbakan'ın istifa edip kabine değişikliğine gidilmediği sürece görevden alınamayacak. MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi'nin başkanlığında milletvekilleri Lütfü Ceylan, Mehmet Nuri Tarhan, Ahmet Aydın, Hüseyin Kalkan, Şaban Kardeş'ten oluşan Grup Disiplin Kurulu olay kasetlerini inceleyip, olaya karışan kişilerden savunma alarak, ön incelemesini hazırlayacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır