kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Konuşacağım
Demirel: 16 Mayıs'tan sonra artık ben de tarafsız değilim. Kendimi savunamaz durumdan sıyırıyorum

Görev süresi 16 Mayıs'ta sona erecek olan Cumhurbaşkanı Demirel, bu tarihten itibaren tarafsızlık kimliğinden sıyrılacağını ve kendisini savunmaya başlayacağını söyledi. Demirel, "16 Mayıs tarihinden itibaren artık ben de tarafsız değilim. Kendimi savunamaz durumdan sıyrılıyorum. Eğer kendimi savunma ihtiyacı doğarsa onu yapacağım. Bir süreden beri onu yapamıyorum. Kendimin taraf olmamam lazım geldiği halde ortaya konup önüne gelenin beni taşladığı bir vakıadır" dedi.

CANLA BAŞLA...
Demirel, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindekilerini Köşk'e kabul etti. Demirel'in çarpıcı açıklamaları özetle şöyle:

* Önümüzdeki 16 Mayıs'tan itibaren artık ben de tarafsız değilim. Hiç olmazsa tarafsızlık hüviyetim içerisinde kalıp kendimi savunmasız durumdan sıyrılıyorum. Eğer kendimi savunma ihtiyacı doğarsa onu yapacağım. Bir süreden beri onu yapamıyorum. Kendimin taraf olmamam lazım geldiği halde ortaya konup önüne gelenin beni taşladığı bir vakıadır.

* Ama 7 sene yaptığımız hizmetleri kimse küçümsemiyor küçümsememesi de lazım. Canla başla bu hizmetleri yaptım. İyi yapmadın diyene de rastlamadım. Belki yarın öbür gün derler. Diyenin de canı sağolsun bir şey dediğimiz yok.

* Buralarda kalayım diye ne en ufak bir fikri hareketin içindeyim ne de Allah şahit buradaki 7 senelik hizmetim esnasında bir tek kişiyi çağırıp "Hadi bakalım beni burada tutmak yollarını arayın" demedim. Dün birbirimizle saç saça baş başa olduğumuz pek çok tartıştığımız değerli parti başkanları bana gelip dediler ki, "Sizin bir süre daha burada hizmet etmeniz lazım. İyi yapıyorsunuz." Gerekçeleri de oydu. Ben 2 şey yapabilirdim. Bunlardan bir tanesi "Tamam. Ben bu işin burasına kadar geldim, bundan sonrasında yokum. Bulun adamınızı." Ben bunu demedim. Ben dedim ki "Siz beni hizmete mi çağırıyorsunuz. Hizmete çağırıyorsanız ben bunu reddedemem. Çünkü benim geçmişte sabıkalarım var. Ben reddettiğim takdirde aldı şapkasını gidiyor dersiniz. Ben bunu reddedemem. Zaten benden ülkeye hizmet istenmişse 3-4 tane siyasi parti başkanı "Benden bu hizmeti istiyorsa ben bunu reddetmem. Ama ben tarafısızım. 16 Mayıs tarihine kadar hiçbir etkinlikte bulunmam. Siz kendiniz hazırlarsınız onları." Ama netice itibariyle işin o kısmı yürümedi. Her şeyde hayır vardır.

50 YIL DAHA...
* Ben şimdi nöbetimi bekledim. Bu nöbet cumhuriyet nöbetidir, Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik cumhuriyetin nöbetidir. Bu nöbeti iyi beklediğime kaniyim. Esasen orada bana şahadet ediliyor.

* Bana inanan insanların hiçbirinin önüne baktırmadım. Her şeyi mükemmel yaptım, hiç hata yapmadım mı. Hatasız insan olmaz. Hata yapmadım derse insan en büyük hatayı yapar. Hele böyle 50 sene devlete hizmette bulunacaksınız yapmadım diyeceksiniz, bu mümkün değil. Ama şöyle söylesem çok fazla bir şey söylemiş olmam. Şu yanan ışıkta, şu içilen suda, üstünden geçip gittiğiniz yolda bizim hissemiz vardır.

* 50 sene hizmet ettim ülkeme bir 50 sene daha edebilirim sizden aldığım güçle.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır