kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İmar sorunu kalmadı
Kartal Belediye Başkanı "İlçe arazilerinin üçte ikisi tarla tapuluydu. Bu tapuların hepsini ifraza çevirdik" diyor

SAMANDIRA Belediye Başkanlığı'ndan sonra 1994 yılında Kartal Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan Mehmet Sekmen, "Sorunların az olacağını düşünmüştüm. Ancak koltuğa oturunca çok sayıda kuruluşa, esnafa, müteahhite astronomik miktarda borç olduğunu gördüm. Belediye bütçesinin iki katına ulaşan 1 trilyonluk borçla karşılaştım" diyor. Çalışmaların da durma noktasına geldiğini hatırlatan Sekmen, "Hemen seferber olarak personel sayısını 950'den 850'ye indirdik. Borçları azaltmak için var gücümüzle çalıştık" diye konuşuyor.

VAATTE BULUNMADIM
Her iki seçimde de halka hiçbir vaatte bulunmadığının altını çizen Sekmen, şöyle konuşuyor: "En büyük problemimiz imar sorunuydu. Kartal'ın 3'te 2'si hisseli arsalardan oluşuyordu. Yani alanlar tarla tapuluydu. Biz bunları ifraza çevirdik. Bu Kartal için en önemli çalışmaydı. 50 bin vatandaşımız bu çalışma ile tapularına kavuştu."

KÖPRÜ VAZİFESİ YAPTIK
Sökmen ilk dönemdeki bir icraatını da şu sözlerle anlatıyor: "İSKİ, TELEKOM, AKTAŞ'ın ana arterlerde gerçekleştirdiği çalışmalar için belediyede bir levha vardı. Levhada; 'Şikayetleriniz için ilgili kuruluşlara müracaat edin' deniliyordu. Biz bu tabelayı kaldırdık ve halka 'Sizin adınıza bu işlemleri biz takip edeceğiz. Kuruluşlarla aranızda köprü olacağız' dedik."

YENİ BELEDİYE BİNASI
Depremden hasar gören belediye binasını yıkıp, yerine Kartal'a yakışır modern bir bina yapacağız. 3 ayrı yerdeki hizmet binalarımızı bir noktada toplayacağız. Vatandaşın belediye hizmetleri için kapı kapı dolaşmasına gerek kalmayacak. Ayrıca belediye personeli daha verimli hizmet verebilecek. Bu anlamda belediye hizmetlerinde büyük bir atılım gerçekleştireceğiz.

KÜLTÜR KOMPLEKSİ
Kartal plajında belediye başkanının konut ihtiyacının karşılanması için yapılan "Başkanlık Konutu"nun kültür merkezine dönüştürülmesi için proje hazırlattık. Büyükşehir Belediyesi projeyi geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkarttı. Burada 4 dönümlük alan üzerinde, içinde konferans salonu ve kütüphanenin de yer alacağı bir kompleks yükselecek.

SPOR ÜNİTESİ KURACAĞIZ
Belediye tarafından sabit pazar yeri olarak yapılan, ancak hizmet vermeyen 14 dönüm alanı spor kompleksine dönüştüreceğiz. Projesi hazır olan tesis ihale aşamasına geldi. Kartal'ın merkezinde herkesin yararlanabileceği bir spor kompleksi hizmete girecek.

100 bin ağaç
İlçemizde çevre konusunda bir önceki dönemde ve son 1 yıl içinde büyük atılım yaptık. 1994 yılından bu yana 100 bin ağaç diktik. Bu yıl bu açıdan biraz zayıf kalmamıza rağmen 5 bin ağaç dikmeyi hedefledik. Ayrıca parkları da yeşillendireceğiz.

Mahalle kurduk
Göreve geldiğimizde Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki binaların sadece kaba inşaatları bitmişti. Biz buranın alt ve üst yapısına el attık. Parklar, PTT binası, sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Okul yapımını teşvik ettik.

Okullara destek
80 okulun bahçe duvarını, asfaltlarını ve çevre düzenlemelerini tamamladık. Bazı ilkokullara anaokulu bölümlerini biz yaptık. Kartal Lisesi'ne boya, badana ve tamir işleri için 50 milyar liralık yardımda bulunduk. Bu desteğimiz devam edecek.

MEHMET SEKMEN: SORUNLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU AŞTIK

SU SORUNU KALMADI
Göreve geldiğimizde sadece E-5'in altında su akıyordu. İSKİ'yi göreve davet ettik. E-5'in altındaki ve üstündeki bütün su boruları değişti. Şimdi Kartal'da su problemi kalmadı. Kartal'da yaşayanlar 50 yıl süreyle suyla ilgili sıkıntı yaşamayacak.

KANALİZASYON TAMAM
Kartal'ın kanalizasyon sorununun yüzde 99'unu çözümledik.

Sadece bazı yerlerde depremden kaynaklanan çatlamalar ve çökmeler oldu. Yağmur suyu kanalı çalışmalarında ise yüzde 60 oranında iyileştirme oldu. Bu çalışmalarımız sürecek.

DERELER ISLAH EDİLDİ
Kartal'ın en büyük sorunlarında biri olan kontrolsüz derelerin ıslah çalışmalarına hız verdik. Başta Kavaklar Deresi olmak üzere bir çok dere yağışta taşardı. Artık Kartal'da yağmur yağdığı zaman hiçbir yeri kesinlikle su basmıyor.

ASFALT ÇALIŞMALARI
İlçemizde 250 kilometre kanal döşedik. Bakımsız yolların onarımı için tam 2 milyon ton asfalt döktük. Ancak asfaltlama çalışmalarımız bitmedi. Eksik olan her yere asfalt götüreceğiz. Ara sokaklarımızın daha bakımlı olmasını sağlayacağız.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır