kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanki bayram yeri
Diyarbakır'daki GS-Antalya maçı, kentte büyük coşku yarattı. Kadınlı erkekli 20 bin kişi hop oturup hop kalkarak maçı izledi

Galatasaray ile Antalyaspor arasında Diyarbakır'da oynanan Türkiye Kupası final müsabakası, kentte olağanüstü bir hava yarattı. Günlerdir yapılan hazırlıklardan sonra Diyarbakır adeta sarı ve kırmızı renklere büründü. Kentin tüm girişlerindeki refüjler sarı ve kırmızı renklere boyanırken, evlerin balkonlarına bayraklar asıldı, caddeler yine GS'nin renkleriyle bezendi. Her iki takımın futbolcuları, çok sayıda motosikletli polis eşliğinde stada geldi.

BİLETLER KAPIŞ KAPIŞ
Diyarbakır Atatürk Stadı'ndaki final maçı için dün sabah erken saatlerde satışa çıkarılan 6 bin bilet 1 saatte tükendi. Çevre il ve ilçelerden de gelen çok sayıda sporsever, maçı izlemek için Diyarbakır Atatürk Stadı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Kupası final maçı biletlerinin karaborsaya düşmemesi için önceki gün 18 bin biletin 12 bininin satışa çıkarıldığını ve aynı gün satıldığını bildirdiler.

BEŞ BİN POLİS
18 bin biletli seyircinin yanısıra en az 2 bin kişi de duvarlardan atlayarak içeriye girmeyi başarıp maçı bedava izledi. Maçı, sarı kırmızı bandajlar takan türbanlı bayanların da izlemesi ortaya oldukça ilginç bir manzara çıkardı.

Maç nedeniyle kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Sadece stadın içine bin 250 sivil ve resmi polis yerleştirilirken, kent genelinde 5 bin polis görev yaptı. Diyarbakır'a maç izleyebilmek için gelenler, kent girişindeki kontrol noktalarında tek tek aranırken; stadın çevresinde de polisler panzerlerle barikatlar kurdu.

Atilla KORKMAZ-Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır