kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İmparator sofrası
Diyarbakırlı yöneticiler, futbol dünyasının imparatoru Fatih Terim ve diğer konuklar için krallara layık bir sofra hazırlattı

FUTBOL dünyasının 'imparator' lakabını taktığı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalyaspor ile Türkiye Kupası için karşılaşacağı Diyarbakır'da büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Diyarbakırspor yöneticileri Hızırilyas Köyü'nde 'imparatorlara layık' bir sofra hazırlattı. Amaç, kente gelen Fatih Terim, Mehmet Ağar, Mustafa Denizli, Haluk Ulusoy ve Galatasaray yöneticileriyle büyük bir ziyafet sofrasında birlikte yemek yemekti. Ancak Galatasaraylı yöneticiler geç gelince konuklar 2 ayrı ekip halinde yemek yedi.

1500 KİŞİLİK DAVET
Kıl çadırda kurulan yer sofrasının ilk konukları Mustafa Denizli, Haluk Ulusoy ve arkadaşları oldu. Fatih Terim ile Ali Dürüst gibi Galatasaraylı yöneticiler ise daha sonra yemek yediler.

Kılçadırdaki yemeği Diyarbakırspor organize etti ve organizasyon masraflarını Diyarbakırspor Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Salih Bayha üstlendi. Yemek organizasyonu için günler öncesinden hazırlıklar başladı. Yer sofrasının kurulacağı kıl çadır özel olarak Karacadağ'dan getirtildi. Yemekleri ise 8 bayan aşçı hazırladı. Servisi de 25 kişilik bir ekip gerçekleştirdi. 1500 kişilik sofra 5 milyara mal oldu.

NELER YENDİ?
Diyarbakır'ın Hızırilyas Köyü'nde kurulan ve boyu 20 metreyi geçen kılçadırındaki ziyafette yok yoktu. Zengin yemek listesinde, "Ciğer kavurma, kuzu dolma, duvaklı pilav, acılı kebap, güveç, cacık, salata ve burma kadayıf" başta gelen yiyeceklerdi. İmparator sofrası için toplam 35 kuzu kesildi; 200 kilo pilav, 70 tepsi kadayıf pişirildi, kazanlarla güveç ve ayran yapıldı. Yemeklerin tamamı 2 gün, geceli gündüzlü çalışılarak hazırlandı.

Muharrem AYDIN

Ekonomi anlattı maç tahmini yaptı
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da Türkiye Kupası final maçını izlemek amacıyla Diyarbakır'daydı. Yılmaz, Dicle Üniversitesi Kampüsü'ndeki alabalık tesislerinde öğle yemeği yedi; Yılmaz'a alabalık ve kaburga ikram edildi. Mesut Yılmaz maç öncesinde daha çok ekonomi içerikli açıklamalar yaptı; "Bu aydan itibaren ekonomide iyiye gidiş başladı" dedi.

"Avrupa Birliği'ne giden yol Diyarbakır'dan geçer" şeklindeki açıklamalarını eleştirenlerin, kendisini anlayamadıklarını belirten Mesut Yılmaz, "Benim söylemek istediğim şu, Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek istiyorsa, Güneydoğu sorununu her yönüyle çözmek zorundadır" dedi. Antalyaspor-Galatasaray maçı öncesinde Cim-Bom'un 3-0 kazanacağı tahmininde bulunan Yılmaz, "Ancak Avrupa Birliği'ne giden yol Diyarbakır'dan geçer sözüm doğru çıktı. Galatasaray, Avrupa Kupası finaline giderken, Diyarbakır'dan geçiyor" diye konuştu.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, DSP ve ANAP'tan Diyarbakır milletvekilleri de maçı izleyebilmek için Diyarbakır'daydı.

Cengiz UYSAL

Maçta bile deprem sorusu yanıtladı
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Diyarbakır'da hem maç izledi, hem de deprem söylentilerine yanıt verdi. Galatasaray-Antalyaspor maçı öncesinde Özel Diken İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Işıkara, depremin zararlarından korunabilmenin yegane yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.

Öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Işıkara Diyarbakırlı öğrencilere, "İstanbullular 5 Mayıs'ta deprem olacak fobisini üzerlerinden atmalı. Diyarbakır'da da İstanbul'da da halk, depremle yaşamayı öğrenmeli, bu konuda eğitim almalı" dedi. Profesör Ahmet Mete Işıkara, Galatasaray-Antalyaspor maçını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile izledi. Ahmet Mete Işıkara, devre arası gibi sahada top koşturulmayan her dakikayı deprem hakkındaki soruları yanıtlayarak değerlendirdi!

Mürsel ACAY

İmza dağıttı tezahürat aldı
GALATASARAY ile Antalyaspor arasında oynanan Türkiye Kupası final maçını izlemek için Diyarbakır'a giden Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçtan önce Milli Takım'ın sponsoru Pepsi'nin imza gününe katıldı. Migros'taki imza dağıtımı sırasında zaman zaman izdiham yaşandı.

Sporseverlerle bol bol sohbet ederek, Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacağının sözünü veren Denizli, Pepsi'nin dağıttığı tişört ve şapkaları imzaladı. Denizli, burada basın mensuplarının Fenerbahçe ile ilgili sorularını cevaplamaktan kaçındı.

PLAKET VERİLDİ
Fenerbahçe'ye transferiyle gündeme gelen ve organizasyonda büyük ilgi gören Mustafa Denizli için vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Fenerbahçe'ye hoşgeldin" gibi sloganlar attılar. Öte yandan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Mustafa Denizli'ye Türk futboluna katkılarından dolayı bir plaket verdi.

Atilla KORKMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır