kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ATEL'in 'muhabbet' gecesi
Muhabbet Kart'la hızla büyüyen Atel, önceki gece Yıldız Şale Köşkü'nde düzenlenen görkemli davetle iş ve finans dünyasını biraraya getirdi. Geceye müzikleriyle Kerem Görsev ve orkestrası renk kattı.

Ön ödemeli (pre-paid) cep telefonu sisteminin iddialı kuruluşu Atel, ürünleri Muhabbet Hat ile Muhabbet Kart'ın başarısını önceki gece Yıldız Şale Köşkü'nde düzenlenen bir kokteylle kutladı. Medya Holding ve KVK ortaklığıyla kurulan Atel, 2000 yılında 750 bin abone ve 250 milyon dolar ciro hedefliyor.

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Turkcell'in büyük ortağı Mehmet Emin Karamehmet, Medya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dinç Bilgin, KVK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı, Medya Holding Murahhas Azası Şükrü Karahasanoğlu ve Atel Genel Müdürü Bülent Çavuşoğlu'nun ev sahipliği yaptığı gecede, Türkiye'de Atel'in öncülüğünü yaptığı ön ödemeli cep telefonu kart sistemi konuşuldu.

2000'de patlayacak
Konuklara kapsamlı bir sunuş yapan Atel Genel Müdürü Bülent Çavuşoğlu, Atel'in çok kısa zaman içinde 250 bin aboneye ulaştığını, 2000 yılı sonu hedeflerinin ise 750 bin abone olduğunu belirtti. Muhabbet Kart'ın 6 bini BBD'ye, 1.500'ü de KVK'ya bağlı olmak üzere toplam 7 bin 500 noktada tüketiciye ulaştığını belirten Çavuşoğlu, 2000 yılı sonunda 250 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini söyledi.

Çavuşoğlu 750 bin abone hedefinin ulaşılması zor bir çıta olmadığını vurgulayarak "1999 yılında tüm mobil telefon hatlarının sadece yüzde 23'ünü ön ödemeli kartlar oluşturuyordu. Yapılan araştırmalara göre bu oran 2003 yılına kadar yüzde 60'a ulaşarak pazarın önemli bir kısmını kapsayacak" dedi. Türkiye'de 1999 yılından bu yana 2 GSM operatörünün hizmet verdiğini ve toplam abone sayısının 1999 sonu itibariyle 8 milyon olduğunu da ifade eden Çavuşoğlu, bu rakamın 2005 yılı sonunda 30 milyona çıkmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

ATEL bir Turkcell hizmeti
Turkcell hizmetlerini kullanan ve Turkcell'e tahsis edilen 0535 numara serisi üzerinden kullanıcılarına ulaşan Atel, tüm dünyada hızla gelişen ön ödemeli cep telefonu sistemlerinin Türkiye'deki öncüsü.

Cep telefonlarının oldukça yaygın kullanıldığı Avrupa ülkelerindeki bilgiler, tüketicinin büyük bir hızla ön ödemeli kartlara yöneldiğini ortaya koyuyor. Şu anda Batı Avrupa'da da her 3 yeni aboneden 2'si ön ödemeli kart satın alarak GSM kullanmaya başlıyor.

Neden cazip geliyor?
Faturalı abonelik sisteminde, tüketiciler sürpriz şekilde yüklü faturalarla karşılaşabiliyorlar. Ön ödemeli kart sisteminde ise sürpriz yok. Tüketici bir kontör kartı satın alarak bütçesini kontrol altında tutabiliyor.

Bu önemli ayrıcalık nedeniyle çalışanlarına cep telefonu veren şirketler ile çocuklarının cep telefonu kullanmasını isteyen anne-babalar ön ödemeli kart sistemini tercih ediyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır