kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çakır'a soruşturma
3 soruya yanıt aranacak: Neden makam aracıyla gelmedi? İlişkileri ne? İhalede Çakır'ın etkisi?

ADALET Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, İstanbul DGM Başsavcısı Oktar Çakır'ın, Melik Giray adlı işadamıyla birlikte Ankara'da geçirdiği "şüpheli" trafik kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Olayla ilgili soruşturma izni, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün yurdışında bulunması nedeniyle Adalet Bakanlığı'na vekalet eden Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan tarafından dün verildi. Ankara Trafik Hastanesi'nde tedavisi devam eden Çakır'ın sağlık durumu düzeldikten sonra Adalet Bakanlığı müfettişlerine ifade verecek. Kazayı çok yönlü olarak soruşturacak olan müfettişler, Başsavcı Çakır'ın Ankara'ya neden makam aracıyla gelmediği, Çakır'la kazada hayatını kaybeden Giray arasında akçeli ilişki bulunup bulunmadığı ve Giray'ın cezaevi gıda ihaleleri kazanılmasında Başsavcı Çakır'ın rol oynayıp oynamadığı sorularının yanıtlarını arayacaklar. Soruşturma çerçevesinde ayrıca, Başsavcı Çakır'ın görev bölgesi olan İstanbul'dan ayrılırken Adalet Bakanlığı'ndan izin almaması konusu da araştırılacak.

"ELİMDE BÜYÜDÜ"
Giray Marketler zincirinin ve Özgiray Et ve Et Mamülleri Ticaret Şirketi'nin sahibi olan Melik Giray'ın, Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'nin 1997 ve 1998 yılları et ihalesi ile 1999 yılı birinci dönem kuru gıda ihalesini kazandığı kesinleşti. Bayrampaşa Kapalı ve Özel Tip Cezaevi et ve gıda ihalesi için Giray'a 1997 yılında 67 milyar lira, 1998 yılında 62 milyar lira, 1999 yılında da 95 milyar lira ödeme yaptığı belirlendi. Çakır'ın kazada hayatını kaybeden Melik Giray'la daha önce de defalarca Ankara'ya geldiği belirlendi.

Çakır'ın ziyarete gelen yakın çevresine, "Melik Giray'ı çocukluğundan beri tanırım. Elimde büyüdü, kendisini ben evlendirdim. Ankara'da işi olduğunu söyledi. Ben de devletin benzini boşu boşuna harcanmasın diye Melik'in arabasıyla gelmeyi tercih ettim" dediği öğrenildi. Kazadan yaralı kurtulan Çakır'ın Ankara'ya HSYK üyeleriyle görüşmek ve DGM Başsavcılığı görevine atanmasıyla ilgili olarak teşekkür etmek için geldiğini söylediği de bildirildi.

Çakır'ın kazadan yaklaşık yarım saat önce HSYK Başkanvekili Engin Doğu'yu telefonla aradığı ve "Kızılcahamam'ı geçtik yarım saat sonra Ankara'da olacağım" dediği öğrenildi.

Ersin BAL-Göksel ÇAĞLAV

Çantada ne vardı?
ANKARA- İstanbul DGM Başsavcısı Oktar Çakır'ın, işadamı Melik Giray'la birlikte geçirdiği şüpheli kazada, otomobilden çıkarılan "bond" tipi 2 ayrı çantada ne bulunduğu sorusu yanıtsız kaldı. Kazadan sonra Ankara Trafik Hastanesi'ne kaldırılan Başsavcı Çakır, çantaların jandarmaya teslim edilmeden hastaneye getirilmesini istedi. Bu talimat üzerine esrarengiz çantalar, açılmadan hastaneye getirilerek Çakır'a teslim edildi.

Tedavisi İstanbul'da
SAĞLIĞI iyiye giden İstanbul Başsavcısı Çakır'ın, tedavi gördüğü Ankara Trafik Hastanesi'nden bugün İstanbul'a sevk edilecek. Ankara Trafik Hastanesi Başhekimi Sacit Turanlı, Çakır'ın hastaneye getirildiğinde ön ve arka kaburgalarında birer kırık tespit edildiğini ve kontrol altına alındığını belirterek, dün yapılan tomografi tespitlerinde gelişmelerin normal olduğunu Çakır'ın bir göğüs travması geçirdiğini söyledi. Turanlı, Çakır'ın kazayı ucuz atlattığını ancak belli bir süre dinlenmesi gerektiğini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır