kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Tofaş kredili satışa başlıyor
Koç ve Fiat Grupları tarafından, Türkiye'de yalnızca Tofaş-Fiat lisansıyla üretilen ve ithal edilen araçların satışının desteklenmesi amacıyla kurulan Koç-Fiat Kredi A.Ş. 8 Mayıs'ta yetkili satıcılarda hizmete giriyor. Koç Holding Finansman Grubu Başkanı Kutsan Çelebican, Türk alıcısına en uygun ve kaliteli finansman hizmeti sağlayarak, otomobil sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Fiat'ın uluslararası finansman şirketi FIDIS'ın Stratejik Pazarlama Direktörü Federico Mongelli de "Fiat'ın dünya çapındaki operasyonlarıyla kazandığı uzmanlığı, kaynakları ve tecrübesi, bu faaliyete iştirakine daha da değer kazandırıyor ve başarı için gerekli bütün kaynaklarını Koç Fiat Kredi'ye tahsis edeceğini garanti ediyor" dedi. Koç Fiat Kredi Genel Müdürü Carlo Nizia da, Koç ve Fiat gruplarının eşit payla ortak oldukları 6 trilyon lira sermayeli şirketin, normal ödeme koşullarının yanında müşterinin bütçesine ve maaş artışına uygun farklı ödeme seçeneklerini de sunacağını söyledi.

Lastikte grev devam ediyor
Türkiye'nin üç lastik üreticisi Brisa, Goodyear ve Pirelli ortak bir açıklama yaparak, Disk'e bağlı Lastik-İş Sendikası ile yaklaşık 5 aydır yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını açıkladı. Üreticiler, "Sözkonusu üç şirketin üretim tesislerinde grev başlatıldı" denilerek şöyle devam edildi: "Yaşanan yoğun rekabete rağmen, araç lastiği üreticileri imkanlarını sonuna kadar kullanarak mümkün olan en iyi teklifi sundu. Ortalama net aylık ücret 530 milyon lira olup, nakdi ödemelerle bu rakam 750 milyon liraya ulaşıyor. Yaptığımız bu öneri kabul görmedi ve grev uygulama kararı alındı."

Interkordsa'nın Almanya üssü yarın açılıyor
Sabancı Holding'in iştiraklerinden Kordsa'nın yüzde 80 hissesine sahip bulunduğu dünyanın önde gelen tek kord bezi üreticilerinden Almanya'daki Interkordsa, büyüme yolunda önemli adımlar atıyor. Ürünlerine artan talebi karşılamak amacıyla 7 Ekim 1999'da yapımına başlanan yeni üretim tesisi, yarın Mühlhausen'de açılacak.

Mevcut üretim kapasitesini 2 kat artıracak yeni tesisin açılışına, Sabancı Holding'de Genel Koordinatörlük ünvanı güçlendirilerek Chief Executive Officer (CEO) dönüştürülen Hasan Güleşçi ile Sabancı Holding Lastik ve Takviye Malzemeleri Grup Başkanı Güler Sabancı da katılacak.

Yeni yatırımın hizmete girmesiyle birlikte, Interkordsa, 3 yeni dip ünitesi, büküm üniteleri, yeni ve modern bir ar-ge laboratuvarı, ofis binaları, 3 yeni ambar ve çalışanlar için bir sosyal tesise sahip olacak. Yeni üretim hatlarında ağırlıklı olarak otomobil lastiği ve hortum üreticileri için yüksek kaliteli tek kordlar üretilecek. Bu arada, ABD pazarına daha yakın ve hakim olmak amacıyla yüzde 100 Interkordsa Gmbh sermayesiyle ABD'nin Kuzey Carolina'da kurulan Interkordsa Inc. şirketinin de bu yıl sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Yapı Kredi'den 62 trilyon kâr
Yapı Kredi Bankası 2000 yılının ilk çeyreğinde 62 trilyon lira net kar açıkladı. Bankanın karın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 oranında arttı. Yapı Kredi 1999'un ilk üç ayında 37.9 trilyon kar elde etmişti.
Bankadan yapılan açıklamaya göre brüt kar da yüzde 107 oranında artışla 102 trilyon oldu. Hizmet gelirlerinin üç aylık toplamı 36 trilyonu aştığı belirtilen açıklamada şu noktaya da temas edildi: "Yapı Kredi tasarruf politikası ve enflasyonla mücadele konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve daralan faiz marjlarına rağmen operasyonel giderlerin gelirlere oranının yüzde 44 seviyesinde tutabilmiştir."

Banka kredilerin de bireysel kredilerdeki artışla yüzde 52 büyüyerek 2.2 katrilyona yükseldiğini açıkladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır