kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEB özel emeklilik şirketi kuracak
Türk Ekonomi Bankası, Türkiye'nin ihtiyaç duyacağı uzun vadeli kaynağı sağlayacak özel emeklilik sistemine girmeyi hedefliyor.

Bankanın Genel Müdürü Akın Akbaygil, özel emeklilik şirketi kurma konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Halka arzdan sonra düzenlenen ilk toplantıda konuşan Akbaygil, TEB'in önümüzdeki dönemlere ait planları ve hedefleri konusunda bilgi verdi.

Özel emeklilik sistemi taslağının hazır olduğunu, büyük ihtimalle de değişiklik olmadan yasalaşacağını belirten Akbaygil, "Taslakta özel emeklilik şirketlerinin sayısını sınırlı tutacak yüksek sermaye şartı bulunuyor. TEB'de buna yönelik çalışmalar yapıyor" diye konuştu. Akbaygil, önümüzdeki aylarda yatırım fonlarının da çok önem kazanacağını sözlerine ekledi.

Akbaygil, IMF destekli yeniden yapılanma programının Türkiye'yi derinden etkileyeceğini, ekonomideki her değişikliğin de bankaların bilançosuna yansıyacağını belirtti. TEB'in de 1. çeyrekte büyüme programını başlattığını, halka arzın da bunun bir parçası olduğunu ifade eden Akbaygil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Telepati markasıyla bireysel bankacılık faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. TEB'in geleneksel müşteri kitlesi yüksek gelir grubu bireyleri ve sağlıklı şirketleri ifade eden A kategorisiydi. Telepati ile B ve C kategorisi müşteriye de hizmet vermeyi amaçladık. Yıl sonuna kadar 50 bin Telepati müşterisi hedefliyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır