kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Papa'ya gümüşten ibrik
Papa, Türkiye'nin davetini olumlu bularak, randevu defterine yazdırdı

TÜSİAD, Avrupa Sanayici ve İşverenler Konfederasyonu (UNİCE) temsilcileri ile Papa 2. Jean Paul'e yaptığı ziyarette AB konusunu gündeme getirmedi. TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası, "Vatikan'a giderken AB konusunda konuşmama kararı almıştık. Konuyu doğrudan gündeme getirmeyecektik. Vatikan'dan bir icazet ve destek almaya gittiğimiz düşüncesinin oluşmasını istemedik" dedi.

Papa 2. Jean Paul'ün karşısına Avrupa özel sektör ailesini temsilen çıktıklarını kaydeden Kaleağası, bunun Vatikan'ı takip eden Avrupalı meslektaşlarına da önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. Kaleağası, şöyle devam etti:

"Burada önemli olan Avrupalı özel sektör temsilcilerinin arasında yer almaktı. Bunu da başardık. Helsinki kararlarına tepkiler oluşmaya başlamıştı. Zira müslüman ülke olarak görülüyorduk. Ama biz orada özel sektör olarak aktif bir görüntü çizdik."

Türk özel sektör temsilcileri olarak Papa'ya yeni yapım gümüş bir ibrik hediye ettiklerini belirten Kaleağası, bunun yanısıra Türk özel sektörünü ve TÜSİAD'ı tanıtıcı broşür ile Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin bilgi notunun da verildiğini söyledi. Papa'nın Türkiye'den geldiklerini öğrenince olumlu tepki gösterdiğini kaydeden Kaleağası, TÜSİAD'ın davetini de not ettirdiğini söyledi. Kaleağası, TÜSİAD'ın davetinin siyasi değil bir misafirperverlik mesajı olduğunu dile getirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır