kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rehineler canlı kalkan
Filipinler'in Jolo Adası'nda 11 gündür 10'u turist 21 kişiyi rehin tutan Ebu Seyyaf adlı terörist grup, orduyla girdikleri çatışmada 2 rehinenin öldüğünü açıkladı

FİLİPİNLER'İN Jolo Adası'nda çoğunluğu turist 21 kişilik rehineyi kurtarmak için ordunun operasyonları devam ediyor. Askerler, geri çekilmezse 2 rehinenin kafasını uçuracağını söyleyen Radikal islamcı Ebu Seyyaf örgütü, elindeki rehinelerden ikisinin orduyla girilen çatışmalarda öldüğünü açıkladı.

Rehinelerden birinin şarapnelyarasıyla, diğerinin ise kalp krizinden öldüğü belirtildi. Çatışmalardan sonra teröristler, rehineleri alarak kamplarını değiştirdi.

Rehineleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar. 11 gün önce Malezya'dan 21 kişiyi Jolo Adası'na kaçıran Ebu Seyyaf, adada İslam Devleti kurmak istiyor.

15 REHİNE KURTULDU
Öte yandan Filipin askerleri, Ebu Seyyaf'ın adada bulunan tüm kamplarına operasyonları sürdürüyor. Basilian kentinde yine Ebu Seyyaf'ın bir aydır elinde tuttuğu 22'si çocuk 27 Filipinli rehineyi kurtarmak için düzenlenen operasyonda, 4 rehine öldü, 15 rehine ise kurtarıldı.

Moro Adası'nda ise, Moro İslamcı Kurtuluş Cephesi MILF, 15 bin militanına askeri hedeflere saldırı emri verdi ve ateşkesi bitirdi. Son yılların en büyük saldırısının düzenlendiği Moro'da mahkeme binası, pazar yeri ve limanda patlayan bombalarda, en az 15 kişi öldü. Şehir merkezi yakınlarındaki askeri kampa atılan bombalardan, helikopterler kurtarıldı. Odin Snisuat, Matanog, Aleosan, Carmen ve Pikit kasabalarında çatışmaların sürdüğü bildirildi.

FİLİPİNLER KAYNIYOR
FİLİPİNLER'İN güneyindeki adalarda, İslamcı gruplar yıllardır bağımsızlık için devletle çatışıyor. Devlet Başkanı Joseph Estrada, ayrılıkçı terörist gruplarla yürüttüğü müzakerelerde anlaşmaya varamadı. Bağımsızlık yerine geniş özerklikle yetinmeyen Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF), 3 yıldır süren ateşkesi bitirdi. Yeniden alevlenen 22 yıllık savaş, birbiri ardına adam kaçırma ve çatışmalarla başladı. MILF örgütü, Moro, Kuzey Cotabato adalarında saldırılar düzenliyor. İslamcı grup Ebu Seyyaf ise, 27 Filipinli'yi Basilian adasına, 10'u turist 21 kişiyi de Jolo adasına kaçırdı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır